Pew Research Center: Οι Ελληνες είναι τεμπέληδες, οι Γερμανοί παραγωγικοί - iefimerida.gr

Pew Research Center: Οι Ελληνες είναι τεμπέληδες, οι Γερμανοί παραγωγικοί

Pew Research Center: Οι Ελληνες είναι τεμπέληδες
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο συμπέρασμα ότι οι σκληρότερα εργαζόμενοι ευρωπαίοι είναι οι Γερμανοί και οι πιο τεμπέληδες είναι οι Ελληνες καταλήγει έρευνα του αμερικανικού κέντρου Pew Research Center.

Η έρευνα έγινε στα τέλη Μαρτίου ως αρχές Απριλίου 2012 σε οκτώ ευρωπαικές χώρες - Ελλάδα, Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Μεγάλη Βρετανία, Τσεχία και Πολωνία. Οι ερευνητές ζήτησαν από τους πολίτες την άποψή τους για τους πολιτικούς, το ευρώ, τη διαφθορά και την εργατικότητα.

Την έρευνα αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα «Τα Νέα». Στην ερώτηση «ποιοι είναι οι πιο σκληρά εργαζόμενοι» η πλειοψηφία των Ευρωπαίων υπέδειξε τους Γερμανούς, ενώ οι Ελληνες πρότειναν τους εαυτούς τους. Επίσης, στο ερώτημα ποια είναι η πιο διεφθαρμένη χώρα η Ελλάδα εμφανίζεται δεύτερη μετά την Ιταλία.

Σε ερώτηση που θέτουν «Τα Νέα» στον διευθυντή του Τμήματος Μελέτης των Παγκόσμιων Τάσεων Μπρουκς Στόουκς πώς εξηγεί την αντίφαση οι Ελληνες να εργάζονται ετησίως 609 ώρες περισσότερες από τον μέσο Γερμανό αλλά να θεωρούνται «τεμπέληδες» απαντά :«Νομίζω πως οι Ελληνες είναι απογοητευμένοι από τους πολιτικούς τους. Ισως λένε, εργαζόμαστε σκληρά αλλά δεν είμαστε παραγωγικοί εφόσον οι πολιτικοί μας είναι διεφθαρμένοι. Αντιθέτως, οι Γερμανοί εργάζονται τις λιγότερες ώρες στην Ευρώπη, άρα ο χρόνος που σπαταλούν ίσως είναι στη συνείδηση των πολιτών περισσότερο παραγωγικός αν κρίνει κανείς από την ανάπτυξη της οικονομίας».

Σύμφωνα με τον κ. Στόουκς η έρευνα έφερε στην επιφάνεια τις εντυπώσεις και τα στερεότυπα που ισχυροποιούνται στην Ευρώπη λόγω της κρίσης.

«Ο μέσος Ευρωπαίος δεν έχει ιδέα για τη διαφθορά στην Ελλάδα. Βασίζει την άποψή του σε ό,τι ακούει στις ειδήσεις. Το πρόβλημα για τον μέσο Ελληνα είναι η γενικότερη φήμη της Ελλάδας στο εξωτερικό» δηλώνει.

Στην ίδια έρευνα και στο ερώτημα «στους επόμενους μήνες πιστεύετε πως η οικονομία της χώρας σας θα βελτιωθεί» το 53% των Ελλήνων απαντά πως θα επιδεινωθεί και το 43% ότι θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα.

Στο ερώτημα «Πόσο δύσκολο είναι να βρουν οι νέοι δουλειά στη χώρα σας» το 73% απαντά ότι είναι πολύ δύσκολο και το 57% σχετικά δύσκολο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ