H NASA θα εξερευνήσει τα άδυτα του Κόκκινου Πλανήτη [εικόνες] - iefimerida.gr

H NASA θα εξερευνήσει τα άδυτα του Κόκκινου Πλανήτη [εικόνες]

H NASA θα εξερευνήσει τα άδυτα του Κόκκινου Πλανήτη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στις 5 Αυγούστου 2012, το Mars Rover της ΝASA, θα προσγειωθεί στην κόκκινη έρημο που καλύπτει τον πλανήτη Άρη και συγκεκριμένα στον κρατήρα Gale, απ 'οπου θα αρχίσει την έρευνά του.

Την πρώτη μέρα του εκεί, το Rover θα στείλει την πρώτη έγχρωμη φωτογραφία απο το έδαφος του πλανήτη, ενώ η τηλεκινούμενη κάμερα που βρίσκεται πάνω στο μηχάνημα θα δώσει στους επιστήμονες μία εντυπωσιακή εικόνα του τοπίου.

Την δεύτερη μέρα, χρησιμοποιώντας τα ειδικά εργαλεία με τα οποία είναι εξοπλισμένο, θα μελετήσει εκτενώς το χώρο γύρω του και θα συλλέξει δείγματα του εδάφους,ενω οι επιστήμονες θα αποφασίσουν αν θα το μετακινήσουν σε κάποια άλλη περιοχή του πλανήτη.

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες, οι επιστήμονες θα εκμεταλλευτούν όλα τα εξαρτήματα και τα εργαλεία που έχουν προσαρτήσει στο rover, προκειμένου να έχουν όσο το δυνατόν πιο πολλά επιστημονικά στοιχεία για τον πλανήτη και το έδαφός του, προκειμένου να χουν μία καλή βάση για να στηρίξουν τις επόμενες τους μελέτες. Ένα απο τα στοιχεία επίσης που θα ερευνήσει εκτενώς θα είναι η πιθανότητα ύπαρξης μεθανίου στους πόλους του πλανήτη.

Mετά το πέρας των δύο χρόνων, το rover θα έχει ολοκληρώσει την αποστολή του, όμως οι επιστήμονες ευελπιστούν ότι θα συνεχιστεί η χρηματοδότηση, ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν τις αποστολές στον Άρη, για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο διάστημα.

H NASA θα εξερευνήσει τα άδυτα του Κόκκινου Πλανήτη [εικόνες] | iefimerida.gr 0
H NASA θα εξερευνήσει τα άδυτα του Κόκκινου Πλανήτη [εικόνες] | iefimerida.gr 1
H NASA θα εξερευνήσει τα άδυτα του Κόκκινου Πλανήτη [εικόνες] | iefimerida.gr 2
H NASA θα εξερευνήσει τα άδυτα του Κόκκινου Πλανήτη [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ