Άγκυρα: Δεν σκοπεύουμε να κηρύξουμε πόλεμο εναντίον της Συρίας

«Ό,τι χρειάζεται να γίνει, θα γίνει ασφαλώς στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου- δεν έχουμε καμία πρόθεση να κηρύξουμε πόλεμο σε κανέναν». Αυτό υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Μπουλέντ Αρίντς, αναφερθείς στη σοβαρή κρίση που χαρακτηρίζει τις σχέσεις της χώρας του με τη Συρία.

Ο κ. Αρίντς (φωτογραφία), πάντως, εξέφρασε και πάλι την πεποίθηση της Άγκυρας ότι η κατάρριψη του τουρκικού αεροσκάφους εκ μέρους των συριακών δυνάμεων ήταν εσκεμμένη και πλήρως αδικαιολόγητη.

Την πλήρη αλληλεγγύη και υποστήριξή της προς την Τουρκία, στη διαμάχη της με τη Συρία, επιβεβαίωσε η Ουάσινγκτον, δια στόματος του εκπροσώπου του Λευκού Οίκου, Τζέι Κάρνεϊ.

«Θα συνεργαστούμε με την Τουρκία και τους άλλους εταίρους μας στο ΝΑΤΟ, ώστε το καθεστώς Άσαντ να λογοδοτήσει», υπογράμμισε ο κ. Κάρνεϊ, ο οποίος όμως δεν απάντησε σε ερωτήματα δημοσιογράφων σχετικά με εάν η Ουάσινγκτον κρίνει ως ενδεδειγμένους συγκεκριμένους τρόπους απάντησης στη Δαμασκό.

«Είμαστε σε στενή επικοινωνία με τούρκους αξιωματούχους που το ερευνούν», είπε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

«Προκλητική ενέργεια» είχε χαρακτηρίσει νωρίτερα – την Κυριακή, συγκεκριμένα- την κατάρριψη του τουρκικού F-4 η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον.

Ο Τζορτζ Λιτλ, εκπρόσωπος του Πενταγώνου, πρόσθεσε: «Η πράξη αυτή αποδεικνύει για μία ακόμη φορά την έλλειψη νομιμότητας του καθεστώτος Άσαντ και όσων κάνει και αυτό είναι πολύ ανησυχητικό».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ