Άγκυρα: Δεν σκοπεύουμε να κηρύξουμε πόλεμο εναντίον της Συρίας - iefimerida.gr

Άγκυρα: Δεν σκοπεύουμε να κηρύξουμε πόλεμο εναντίον της Συρίας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Ό,τι χρειάζεται να γίνει, θα γίνει ασφαλώς στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου- δεν έχουμε καμία πρόθεση να κηρύξουμε πόλεμο σε κανέναν». Αυτό υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Μπουλέντ Αρίντς, αναφερθείς στη σοβαρή κρίση που χαρακτηρίζει τις σχέσεις της χώρας του με τη Συρία.

Ο κ. Αρίντς (φωτογραφία), πάντως, εξέφρασε και πάλι την πεποίθηση της Άγκυρας ότι η κατάρριψη του τουρκικού αεροσκάφους εκ μέρους των συριακών δυνάμεων ήταν εσκεμμένη και πλήρως αδικαιολόγητη.

Την πλήρη αλληλεγγύη και υποστήριξή της προς την Τουρκία, στη διαμάχη της με τη Συρία, επιβεβαίωσε η Ουάσινγκτον, δια στόματος του εκπροσώπου του Λευκού Οίκου, Τζέι Κάρνεϊ.

«Θα συνεργαστούμε με την Τουρκία και τους άλλους εταίρους μας στο ΝΑΤΟ, ώστε το καθεστώς Άσαντ να λογοδοτήσει», υπογράμμισε ο κ. Κάρνεϊ, ο οποίος όμως δεν απάντησε σε ερωτήματα δημοσιογράφων σχετικά με εάν η Ουάσινγκτον κρίνει ως ενδεδειγμένους συγκεκριμένους τρόπους απάντησης στη Δαμασκό.

«Είμαστε σε στενή επικοινωνία με τούρκους αξιωματούχους που το ερευνούν», είπε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

«Προκλητική ενέργεια» είχε χαρακτηρίσει νωρίτερα – την Κυριακή, συγκεκριμένα- την κατάρριψη του τουρκικού F-4 η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον.

Ο Τζορτζ Λιτλ, εκπρόσωπος του Πενταγώνου, πρόσθεσε: «Η πράξη αυτή αποδεικνύει για μία ακόμη φορά την έλλειψη νομιμότητας του καθεστώτος Άσαντ και όσων κάνει και αυτό είναι πολύ ανησυχητικό».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ