Σορος σε Μέρκελ: Θα καταστρέψεις το Ευρώ - iefimerida.gr

Σορος σε Μέρκελ: Θα καταστρέψεις το Ευρώ

Η οικονομική πολιτική της Γερμανίας κινδυνεύει να καταστρέψει την Ευροζώνη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο Τζωρτζ Σόρος στην Γερμανία τονίζοντας ότι η αρνητική της πολιτική ενάντια στην άμεση δημιουργία μιας ενοποιημένης ευρωπαϊκής δημοσιονομικής και τραπεζικής ένωσης, θα οδηγήσει στην σταδιακή κατάρρευση της ευρωζώνης.

Ο γνωστός δισεκατομμυριούχος, μίλησε στους Financial Times, κατηγορώντας την η γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ οτι έχει αρνηθεί την παροχή αρωγής προς την Ισπανία και την Ιταλία.

Κατά τον Σόρος, η αμετάκλητη θέση της Γερμανίας θα επηρεάσει αρνητικά τη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα διεξαχθεί αυτή την εβδομάδα, αφού η καγκελάριος φαίνεται να σκοπεύει να αφήσει τα υπόλοιπα μέλη της ζώνης του ευρώ χωρίς ένα ισχυρό τείχος προστασίας ώστε να προστατευθούν από την πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.

«Αυτό μπορεί να εξυπηρετήσει σε μικρό βαθμό την ιδιοτέλεια της Γερμανίας αλλά θα δημιουργήσει μια τελείως διαφορετική Ευρώπη» πρόσθεσε

Ο Σόρος προέτρεψε τη Μέρκελ να εγκαταλείψει τη «μη ρεαλιστική και παράλογη ιδέα» ότι μία πιθανή πολιτική ένωση θα πρέπει να είναι αλληλένδετη με ανεπτυγμένο τραπεζικό τομέα και μια δημοσιονομική ένωση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ