H Moody's υποβάθμισε 28 ισπανικές τράπεζες - iefimerida.gr

H Moody's υποβάθμισε 28 ισπανικές τράπεζες

H Moody's υποβάθμισε 28 ισπανικές τράπεζες
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν πέρασαν λίγες ώρες από τη στιγμή που η Ισπανία υπέβαλε επίσημη αίτηση για οικονομική ενίσχυση από την Ευρωζώνη και ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody's υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα 28 τραπεζών της χώρας.

Το αίτημα υπέβαλε με επιστολή του προς τον Ζαν Κλοντ Γιούνγκερ ο υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας. Υπενθυμίζεται πως έντεκα ημέρες πριν ο ίδιος οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης υποβάθμισε τα κρατικά ισπανικά ομόλογα αναφέροντας ότι η διάσωση των τραπεζών θα αυξήσει το δημόσιο χρέος της χώρας.

Η ισπανική κυβέρνηση είχε ανακοινώσει την Πέμπτη πως οι τράπεζες της θα έχουν ανάγκη βοήθειας 62 δισεκατομμυρίων ευρώ το πολύ, σύμφωνα με τα αποτελέσματα ενός ανεξάρτητου ελέγχου, ενώ η ευρωζώνη έχει προτείνει να δοθεί ποσό 100 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ