Γιούνκερ: «Θα εξετάσουμε άμεσα το αίτημα της Κύπρου για βοήθεια» - iefimerida.gr

Γιούνκερ: «Θα εξετάσουμε άμεσα το αίτημα της Κύπρου για βοήθεια»

Γιούνκερ: «Θα εξετάσουμε άμεσα το αίτημα της Κύπρου για βοήθεια»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα «εξετάσουν άμεσα» το αίτημα της Κύπρου για οικονομική βοήθεια, δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

«Χαιρετίζω το επίσημο αίτημα για οικονομική βοήθεια που έλαβα σήμερα από τις κυπριακές αρχές. Το Eurogroup τώρα θα εξετάσει άμεσα το αίτημα και θα δώσει επίσημη απάντηση στην Κύπρο», σημείωσε ο κ. Γιούνκερ σε ανακοίνωσή του.

Ο επικεφαλής του Εurogroup σημείωσε ότι η Κύπρος θα πρέπει να διαπραγματευτεί τους όρους της βοήθειας με την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

«Θα περιλαμβάνονται μέτρα για την αντιμετώπιση των κυριότερων προκλήσεων της κυπριακής οικονομίας, κυρίως του χρηματοπιστωτικού τομέα, και ελπίζω ότι η Κύπρος θα δεσμευθεί στις απαραίτητες ενέργειες», υπογράμμισε ο κ. Γιούνκερ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ