Περισσότεροι από 800.000 νέοι πέθαναν στην Ρωσία από τα ναρκωτικά - iefimerida.gr

Περισσότεροι από 800.000 νέοι πέθαναν στην Ρωσία από τα ναρκωτικά

Περισσότεροι από 800.000 νέοι πέθαναν στην Ρωσία από τα ναρκωτικά
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στους 800.000 ανέρχονται οι νέοι στην Ρωσία που από το 2001 πέθαναν λόγω της χρήσης ναρκωτικών.

Σύμφωνα με την ρωσική ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία (FSKN), από το 2001 έχουν πεθάνει 1,2 εκατομμύρια άνθρωποι ηλικίας έως 35 ετών. Από αυτούς οι 800.000 έχασαν την ζωή τους λόγω της χρήσης ναρκωτικών.

Η FSKN τονίζει πως σε μία Ρωσία που αριθμεί 143.000.000 κατοίκους, οι πέντε εκατομμύρια, είναι εθισμένοι στις ναρκωτικές ουσίες, ένα ποσοστό έχει σημειώσει αλματώδη αύξηση αφότου διαλύθηκε η πάλαι ποτέ ΕΣΣΔ.

Σύμφωνα με την υπηρεσία το μεγαλύτερο ποσοστό των ναρκωτικών, εισέρχεται κυρίως από το Αφγανιστάν και η διακίνησή τους γίνεται κυρίως μέσω του Τατζικιστάν.

Εξάλλου, «πέρυσι το ένα στα τρία εγκλήματα που διαπράχθηκε στη Ρωσική επικράτεια» συσχετίστηκε με την «χρήση και την διακίνηση ναρκωτικών», ανέφερε η FSKN στην ιστοσελίδα της.

Από το Αφγανιστάν, κυρίως ηρωίνη, αξίας 4,5 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση, καταφθάνει στη ρωσική επικράτεια, γεγονός για το οποίο εκφράζονται έντονες ρωσικές διαμαρτυρίες προς τις αρχές στο Αφγανιστάν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ