Κον-Μπεντίτ: «Ενα τετ-ατ-τετ Ολάντ Μέρκελ δεν μπορεί να σώσει την Ευρώπη» - iefimerida.gr

Κον-Μπεντίτ: «Ενα τετ-ατ-τετ Ολάντ Μέρκελ δεν μπορεί να σώσει την Ευρώπη»

Κον-Μπεντίτ: «Ενα τετ-ατ-τετ Ολάντ Μέρκελ δεν μπορεί να σώσει την Ευρώπη»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το μέλλον της Ε.Ε. δεν μπορεί να περιοριστεί σε ένα «τετ-α-τετ ανάμεσα στη Γαλλία και τη Γερμανία», επισημαίνει ο συμπρόεδρος της ομάδας των οικολόγων στο Ευρωκοινοβούλιο, Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ.

Στο τέλος μιας συνομιλίας που είχε στο Παρίσι με τον πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, ο κ. Κον-Μπεντίτ είπε χαρακτηριστικά πως «θα είναι σφάλμα να περιορίζουμε το πρόβλημα του μέλλοντος της Ευρώπης σε ένα τετ-α-τετ ανάμεσα στη Γαλλία και τη Γερμανία (...) αν η κυρία Μέρκελ αισθανθεί απομονωμένη στην Ευρώπη, θα κάνει άνοιγμα. Η εξυπνάδα είναι ακριβώς να μην επιτρέψουμε να κλειστούμε σε ένα τετ-α-τετ».

«Η Γαλλία και η Ιταλία σήμερα είναι αντικειμενικοί και υποκειμενικοί σύμμαχοι. Ο ιταλός πρωθυπουργός, Μάριο Μόντι δεν είναι άνθρωπος της αριστεράς, αλλά έρχεται από το φιλελεύθερο χώρο, η φωνή του μετράει για την κυρία Μέρκελ», συνέχισε.

«Γι' αυτό πρέπει να βρούμε συμμαχίες όπως εκείνη (η κυρία Μέρκελ) βρίσκει συμμαχίες με τους Ολλανδούς και τους Φινλανδούς, σ' αυτό το επίπεδο θα παιχτεί η Σύνοδος Κορυφής, όχι μόνον ανάμεσα στη Γαλλία και τη Γερμανία», πρόσθεσε ο Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ, διευκρινίζοντας, παράλληλα, ότι θα ήταν σφάλμα του πρώην προέδρου της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, να περιορίσει τη λειτουργία της Ευρώπης σε μια συνεννόηση ανάμεσα στη Γαλλία και τη Γερμανία.

«Σ' αυτό που λέει η Γερμανία για τη δημοσιονομική λιτότητα, δεν έχει άδικο. Όμως έχει άδικο αν δεν υπάρχει το αντιστάθμισμα της αλληλεγγύης στο κρατικό χρέος και η οικονομική ανάκαμψη», επέμεινε.

Ο οικολόγος αξιωματούχος προειδοποίησε επίσης κατά της λύσης μιας ενίσχυσης του ευρωπαϊκού φεντεραλισμού που προωθείται από την Ανγκελα Μέρκελ ως έξοδος από την κρίση. «Χρειάζεται ένα ομοσπονδιακό άλμα (...), αλλά αυτό δεν λύνει τη σημερινή κρίση», δήλωσε, «αυτή η ιδέα του ομοσπονδιακού άλματος της Γερμανίας σήμερα μοιάζει λίγο με φύλλο συκής, δεν είναι αυτό που θα μας κάνει σήμερα να προχωρήσουμε».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ