Βενιζέλος - Κουβέλης: Θα πάμε στις Βρυξέλλες μόνο μαζί με τον Σαμαρά - iefimerida.gr

Βενιζέλος - Κουβέλης: Θα πάμε στις Βρυξέλλες μόνο μαζί με τον Σαμαρά

Βενιζέλος - Κουβέλης: Θα πάμε στις Βρυξέλλες μόνο μαζί με τον Σαμαρά
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Χωρίς τη συμμετοχή των κυρίων Ευάγγελου Βενιζέλου και Φώτη Κουβέλη θα μεταβεί η κυβερνητική αντιπροσωπεία στις Βρυξέλλες για τη σύνοδο κορυφής καθώς και οι δύο αρνήθηκαν τη σχετική κυβερνητική πρόσκληση λόγω της απουσίας του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Την απόφασή τους αυτή γνωστοποίησαν σήμερα μετά το μεσημέρι και οι δύο πολιτικοί αρχηγοί που συνομίλησαν τηλεφωνικά με τον κλινήρη στο σπίτι του πρωθυπουργό κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στη Βουλή των Ελλήνων.

Την πρόσκληση της κυβέρνησης είχε μεταφέρει, λίγο πριν τη συνάντηση, και στους δύο αρχηγούς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου και αυτοί επιφυλάχθηκαν να απαντήσουν.

Οι κύριοι Βενιζέλος και Κουβέλης ενημέρωσαν τον κ. Σαμαρά ότι μετά την πλήρη του ανάρρωση θα είναι έτοιμοι να μεταβούν μαζί του στις Βρυξέλλες αλλά και σε άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες αλλά και στην Ουάσιγκτον προκειμένου να προωθήσουν την εθνική προσπάθεια.

Ειδικότερα, όπως είχε αποκαλύψει από το πρωί το iefimerida.gr, ο κ. Κουβέλης μιλώντας πρώτος μετά τη συνάντηση των δύο αρχηγών επισήμανε ότι υπάρχει ανάγκη εποπτείας του κυβερνητικού έργου και ότι τα δύο κόμματα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση θα εργαστούν στην κατεύθυνση να πετύχει των στόχων της.

Δήλωσε ότι η απουσία του πρωθυπουργού δεν τους επιτρέπει να μεταβούν στη σύνοδο κορυφής και υποσχέθηκε ότι αμέσως μετά την ανάρρωσή του θα τον συνοδεύσουν στις μελλοντικές του επισκέψεις.

Από τη δική του πλευρά, αμέσως μετά ο κ. Βενιζέλος σημείωσε: «Συζητήσαμε θέματα συγκρότησης και λειτουργίας της κυβέρνησης. Είναι η ώρα να πάψει η κυβέρνηση να νοιώθει αμήχανη, να φύγει από το προεκλογικό κλίμα και να εργαστεί για την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων της χώρας. Επειδή ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να μεταβεί στις Βρυξέλλες δεν έχει νόημα να μεταβούμε και εμείς στην κυβερνητική αντιπροσωπεία.»

Εγώ, συνέχισε ο κ. Βενιζέλος, θα βρίσκομαι στις Βρυξέλλες την Πέμπτη στη συνεδρίαση των ηγετών των σοσιαλιστικών κομμάτων, αλλά αυτό είναι μια κομματικού χαρακτήρα δραστηριότητα. Δεν είναι κυβερνητική συμμετοχή, αυτά θα τα ανακοινώσει η κυβέρνηση.

Τέλος, ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε και αυτός ότι μετά την ανάρρωση του πρωθυπουργού θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις από κοινού σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Και κατέληξε επισημαίνοντας ότι αυτό που επείγει είναι η συγκρότηση της εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης που αποτελεί εκτός των άλλων και μια διαρκή ανοικτή πρόσκληση προς τον Αλέξη Τσίπρα και τους άλλους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ