Βεστερβέλε: «Οχι στην επαναδιαπραγμάτευση σε όλα» - iefimerida.gr

Βεστερβέλε: «Οχι στην επαναδιαπραγμάτευση σε όλα»

Βεστερβέλε: Οχι στην επαναδιπραγμάτευση σε όλα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αυτοί που λαμβάνουν οικονομική βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους, δήλωσε ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε.

Καθώς τίθενται ερωτήματα για το αν η Ελλάδα θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με επιείκεια όσον αφορά στις οικονομικές μεταρρυθμίσεις ο κ. Βεστερβέλε φάνηκε την περασμένη εβδομάδα να προτείνει να δοθεί παράταση χρόνου στην Ελλάδα για να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις, ενώ η γερμανική κυβέρνηση επέμενε διαφορετικά.

Τη Δευτέρα διευκρίνισε πως «ένα πράγμα είναι σαφές: δεν μπορούμε να επιτρέψουμε επαναδιαπραγμάτευση για όλα. Δεν μπορούμε επίσης να επιτρέψουμε να γίνουν εκπτώσεις. Αντίθετα, αυτό που έχει συμφωνηθεί μετράει», επέμεινε σήμερα ο Βεστερβέλε πριν από μια τακτική συνάντηση με τους ευρωπαίους ομολόγους του στο Λουξεμβούργο.

«Δεν μπορεί να υπάρξουν παραχωρήσεις», είπε στους δημοσιογράφους, μιλώντας για την ευρύτερη κατάσταση στην Ευρώπη. «Είναι απαραίτητο να εκπληρωθούν όλες οι δεσμεύσεις για μεταρρυθμίσεις».

Η κρίση που πλήττει το κοινό νόμισμα αναμένεται ότι θα κυριαρχήσει στην ατζέντα της συνόδου κορυφής της ΕΕ την Πέμπτη και την Παρασκευή στις Βρυξέλλες.

«Θα είναι μια πολύ κρίσιμη εβδομάδα για την Ευρώπη. Αντιμετωπίζει ένα μεγάλο τεστ που εμείς οι Ευρωπαίοι θέλουμε και πρέπει να ελέγξουμε», δήλωσε ο Βεστερβέλε. «Αυτό δεν σημαίνει τίποτε λιγότερο και τίποτε περισσότερο από το να υπερβούμε μια κρίση χρέους. Και αυτή η κρίση χρέους απαιτεί αξιοπιστία απ' όλους τους εταίρους».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ