«Ίσως δώσουμε διετή παράταση στην Ελλάδα- να μην πεθάνει από τις περικοπές» - iefimerida.gr

«Ίσως δώσουμε διετή παράταση στην Ελλάδα- να μην πεθάνει από τις περικοπές»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπορεί όντως να γίνει αντικείμενο διαπραγμάτευσης το ελληνικό αίτημα για διετή παράσταση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, τόνισε η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας, Μαρία Φέκτερ.

«Η Ελλάδα δεν μπορεί να πεθάνει από τις περικοπές», υπογράμμισε η κυρία Φέκτερ, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Oesterreich». Είπε ότι με την Αθήνα «έχει συμφωνηθεί μια πορεία μεταρρυθμίσεων και παράλληλα οι Έλληνες θα μπορούν μέχρι το 2020 να αυτοχρηματοδοτηθούν, χωρίς τη βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Πρόσθεσε, ακόμη, η αυστριακή υπουργός: «Η ουσία του στόχου πρέπει να τηρηθεί και οι συμφωνηθείσες μεταρρυθμίσεις να υλοποιηθούν. Το αν αυτός ο στόχος θα μπορούσε να πάρει παράταση για το 2022, αντί του 2020, είναι θέμα διαπραγματεύσιμο. Σκοπός μας είναι η Ελλάδα να έχει πάλι μια ακμάζουσα οικονομία. Η χώρα δεν μπορεί να πεθάνει από τις περικοπές».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ