Ποιος ο στόχος της επικείμενης επίσκεψης της Τρόικα; - iefimerida.gr

Ποιος ο στόχος της επικείμενης επίσκεψης της Τρόικα;

Ποιος ο στόχος της επικείμενης επίσκεψης της Τρόικα;
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σκοπός της επικείμενης επίσκεψης της Τρόικα (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο) στην Αθήνα υποτίθεται πως είναι ο έλεγχος της προόδου της Ελλάδας ως προς την τήρηση των όρων του πακέτου διάσωσης ύψους 130 δισεκατομμυρίων ευρώ. Έλεγχος ο οποίος δεν κατέστη δυνατός εξαιτίας της επί μήνες τεταμένης πολιτικής κατάστασης στην χώρα.

Ο έλεγχος πρέπει να πραγματοποιηθεί προτού οι δανειστές διαπραγματευτούν με τη νέα κυβέρνηση το ενδεχόμενο άμβλυνσης των όρων του μνημονίου, προκειμένου να αντιστραφεί κάπως η πτωτική τάση της Ελληνικής οικονομίας.

Στο μεταξύ, το ένα δισεκατομμύριο ευρώ που αναμενόταν να επιδοθεί ως οικονομική ενίσχυση στην Ελλάδα, εφόσον θα προέκυπτε κυβέρνηση, τελικώς θα δοθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας, με τη διαφορά ότι από αυτά στα «χέρια» του κράτους θα μείνουν περίπου εκατό εκατομμύρια ευρώ, καθώς τα υπόλοιπα προορίζονται να καλύψουν την οικονομική συνεισφορά της Ελλάδας στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας.

Ο χρόνος πιέζει, ο νέος υπουργός οικονομικών είναι αναγκασμένος, μεταξύ πολλών άλλων δυσβάστακτων καθηκόντων, να «βρει» πάνω από έντεκα δισεκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να ικανοποιήσει τους όρους δανεισμού, ο δε πρωθυπουργός αδυνατεί να παραστεί στην Ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής, ενώ ο υπουργός οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ασκεί ακόμη μεγαλύτερες πιέσεις για συμμόρφωση της Ελλάδας με την επιβεβλημένη γραμμή αποφάσεων, δηλώνοντας πως οι Έλληνες δεν πρέπει να συνεχίσουν να ρωτάνε τι άλλο μπορούν να κάνουν οι άλλοι γι' αυτούς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ