Εκδηλώσεις στην Αθήνα, Δευτέρα 25 Ιουνίου - Ο Κωστής Μαραβέγιας στην Τεχνόπολη - iefimerida.gr

Εκδηλώσεις στην Αθήνα, Δευτέρα 25 Ιουνίου - Ο Κωστής Μαραβέγιας στην Τεχνόπολη

Εκδηλώσεις στην Αθήνα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

H Πολυαναμενόμενη συναυλία του Κωστή Μαραβέγια στην Τεχνόπολη, Α to Ζ από τη «Μαύρη Γάτα», Μήνας σεμιναρίων για χορευτές και ηθοποιούς στο θέατρο ΠΚ, παρουσίαση της ποιητικής συλλογής «Γεύμα στη χλόη» και άλλες ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις για κοινό με καλλιτεχνικές ανησυχίες και όχι μόνο. Ας δούμε λοιπόν αναλυτικά τι περιλαμβάνει η πολιτιστική ατζέντα της ημέρας.

ΜΟΥΣΙΚΗ

  • Κωστής Μαραβέγιας: Συναυλία στην Τεχνόπολη στο Γκάζι

Η «Τεχνόπολις» του δήμου Αθηναίων παρουσιάζει τον Κωστή Μαραβέγια σε μια μεγάλη συναυλία-γιορτή τη Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012. Ο Maraveyas Ilegal προσκαλεί το αθηναϊκό κοινό να χορέψει και να τραγουδήσει παρέα με τη νέα του πολυμελή μπάντα και με τον καινούργιο του δίσκο «Λόλα» στις αποσκευές του.Ένα καλοκαιρινό (υπερ)θέαμα με καλεσμένους από τη γειτονιά αυτής της πόλης, ερωτικά εμβατήρια, επαναστατικά τζαμαρίσματα, παρέλαση εξαίσιων μουσικών οργάνων και, φυσικά, πολύχρωμα πουκάμισα.
«Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Γκάζι, Πληροφορίες, Τηλ.: 210 3475518,
www.technopolis-athens.com,
Τιμές εισιτηρίων: 12 ευρώ

  • Μουσική Σκηνή Αυλαία: Τα Jazz Σύνολα και το group Latin Κρουστών του Ωδείου Μουσικής Πράξης για μια εμφάνιση

Η Μουσική Σκηνή Αυλαία φιλοξενεί το Ωδείο Μουσικής Πράξης για μια μουσική παράσταση από τα Jazz Σύνολα και το group των Latin Κρουστών του Ωδείου, τη Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012. Οι μαθητές με την καθοδήγηση των Γιάννη Παπαναστασίου (jazz σύνολα) και Σωκράτη Γανιάρη (κρουστά-drums), θα δοκιμάσουν τις εκτελεστικές και αυτοσχεδιαστικές τους δεξιότητες στα μουσικά ιδιώματα της Jazz και της Latin, προσεγγίζοντας δημιουργικά τον αυτοσχεδιασμό και τους λατινοαμερικανικούς ρυθμούς.
Μουσική σκηνή Αυλαία, Αγ. Όρους 15 (και Κωνσταντινουπόλεως 115) Βοτανικός, Στάση Μετρό Κεραμεικός, Πληροφορίες Τηλ. 2103474074
Είσοδος ελεύθερη

ΘΕΑΤΡΟ

  • A to Z: Από τη θεατρική ομάδα Μαύρη Γάτα στο Τρένο στο Ρουφ

Η θεατρική ομάδα «Μαύρη γάτα» παρουσιάζει τη θεατρική performance με τίτλο "A to Z ", η οποία αποτελεί μια σπουδή στο κείμενο «Crave» της Σάρα Κέιν. Με αφορμή μία ερωτική εξομολόγηση το Α μιλάει για τα παιδικά βιώματα, τους προσωπικούς φόβους, την κοινωνική βία και την πίστη. Ο λόγος άλλοτε ακατάσχετος και άλλοτε γεμάτος παύσεις διακόπτεται από ήχους και μουσικές που υπόκωφα καθοδηγούν τη δράση. Ένα πλήθος μορφών συντροφεύει το Α στις βαθύτερες σκέψεις του. Λέξεις και συναισθήματα, ηχητικά παράσιτα και σιωπές δημιουργούν μια αινιγματική και ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα.
Αμαξοστοιχία θέατρο «Το τρένο στο Ρουφ» (αποβάθρα) Σιδηροδρομικός σταθμός Ρουφ, Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως, Πληροφορίες Τηλ 210-5298922 6937604988,
Είσοδος Ελεύθερη

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

  • Μήνας σεμιναρίων για χορευτές και ηθοποιούς στο θέατρο ΠΚ

Για Τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο μήνας Ιούλιος των σεμιναρίων στο ΘΕΑΤΡΟ ΠΚ τείνει να γίνει θεσμός. Μία πρωτοβουλία του Παύλου Κουρτίδη Χορογράφου & Καλλιτεχνικού Διευθυντή του θεάτρου ΠΚ. Με καλεσμένους εξαιρετικούς ηθοποιούς και χοροδιδασκάλους όπως η Ελευθερία Κόμη, ο Θάνος Πρίτσας, η Ζωή Σωτηροπούλου, ο Μάρκος Γιακουμόγλου, ο Νίκος Κουκάκης και η Ξανθή Αθανασοπούλου. Σύγχρονος χορός, Modern jazz, Χοροθέατρο, Σωματικό Θέατρο, Hip Hop New School, μια μεγάλη γκάμα διαφόρων ειδών που σίγουρα είναι απαραίτητο εφόδιο τόσο για επαγγελματίες χορευτές και ηθοποιούς όσο και για ερασιτέχνες.
Θέατρο ΠΚ, Κασομούλη 30, Μετρό Ν. Κόσμος Πληροφορίες Κράτηση θέσεων: 210-9011677.
Περιορισμένος αριθμός σπουδαστών. Ο χώρος θα είναι στη διάθεση των σπουδαστών 1 ώρα πριν την έναρξη του σεμιναρίου

ΦΕΣΤΙΒΑΛ

  • Athens Fringe Network - Industry: Συνάντηση με πολιτιστικούς φορείς στην Ελληνοαμερικάνικη Ένωση

Εκπρόσωποι από θέατρα, φεστιβάλ, διοργανώσεις, ινστιτούτα, πρεσβείες, οργανισμούς, ιδρύματα εισηγούνται της φιλοσοφίας και της λειτουργίας τους σε σχέση με τον καλλιτεχνικό προγραμματισμό τους και τις ευκαιρίες που προσφέρουν σε νέους δημιουργούς. Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε τους φερέλπιδες Έλληνες καλλιτέχνες να γίνουν πιο αποτελεσματικοί στην προσπάθειά τους να φέρουν σε πέρας την καλλιτεχνική αποστολή τους και να προωθήσουν το έργο τους εντός και εκτός συνόρων. Θα επακολουθήσει συζήτηση μεταξύ των εκπροσώπων των φορέων και του κοινού σχετικά με τα ζητήματα αυτά. Η είσοδος είναι ανοιχτή σε όλους και δεν υπάρχει εισιτήριο. Η συνάντηση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Athens Fringe Network.
Αμφιθέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, Mασσαλίας 22, Aθήνα, Tηλ.: 2103680900
Είσοδος Ελεύθερη.

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

  • Έκθεση έργων ζωγραφικής, φωτογραφίας και κατασκευών με θέμα την ενέργεια στην Τεχνόπολη

Έκθεση έργων ζωγραφικής, φωτογραφίας και κατασκευών με θέμα την ενέργεια και το περιβάλλον διοργανώνει το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ), στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων, στην Αίθουσα «Νίκος Γκάτσος», (Κτίριο «Δ12»), Πειραιώς 100, στο Γκάζι, από τις 25 έως τις 29 Ιουνίου, στο πλαίσιο ευρωπαϊκών μαθητικών διαγωνισμών, που πραγματοποιήθηκαν τη σχολική χρονιά 2011-2012 και γνώρισαν μεγάλη επιτυχία στους Έλληνες μαθητές. Οι διαγωνισμοί διοργανώθηκαν για το Ευρωπαϊκό έργο 10ACTION, που έχει σκοπό την ευαισθητοποίηση των Ευρωπαίων πολιτών σε θέματα ανανεώσιμων πηγών και εξοικονόμησης ενέργειας. Συμμετείχαν μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου από την Ελλάδα, την Ισπανία. Είσοδος ελεύθερη

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΦΗΓΗΣΗΣ

  • Ταξίδια με τους ήρωες, συνομιλίες με τους θεούς

Παραμυθο-βραδιές και φέτος στην αυλή του Ακαδήμεια κάτω από το μεγάλο δέντρο της αυλής, αυτήν την εβδομάδα με τη γνωστή παραμυθού Μ. Μαράτου να ζωντανεύει ιστορίες από τη μυθολογία γεμάτες περιπέτειες, ταξίδια και συναντήσεις με αλλόκοτα πλάσματα.
Ακαδήμεια, Μαραθωνομάχων 8, Τηλ.: 2105125600.
Εισιτήριο 7 Euro

ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΟΥ

  • 9η έκθεση βιβλίου Ηλιούπολης

Η καθιερωμένη βιβλιογιορτή από τον Δήμο Ηλιούπολης με τίτλους σε ειδικές τιμές, παρουσιάσεις βιβλίων, θεατρικές παραστάσεις και δρώμενα για παιδιά. Περιμένουν όμως και τα παιδικά βιβλία που θα θέλατε να δωρίσετε εσείς στη Δημοτική Βιβλιοθήκη.
Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (κεντρική), Ηλιούπολη
Είσοδος ελεύθερη.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΩΝ

  • «Γεύμα στη χλόη»

Για τη νέα ποιητική συλλογή του Φ. Γερασίμου θα μιλήσουν η ποιήτρια Κ. Αγγελάκη-Ρουκ και ο ιστορικός τέχνης και επίκ. καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Μ. Στεφανίδης, ενώ θα διαβάσουν οι ηθοποιοί Β. Βλάχος, Κ. Κωνσταντόπουλος, Ηλ. Πετροπουλέας και Δ. Κουτρουβιδέας.
Εντευκτήριο Πανεπιστημίου Αθηνών, Κτίριο Κ. Παλαμά, Ακαδημίας 48 & Σίνα, Τηλ.: 2103638560
Είσοδος ελεύθερη.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ