Σόιμπλε: Η Ελλάδα δεν έχει προσπαθήσει αρκετά - iefimerida.gr

Σόιμπλε: Η Ελλάδα δεν έχει προσπαθήσει αρκετά

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εκτιμά πως η Ελλάδα δεν έχει προσπαθήσει αρκετά και μάλιστα δεν έχει υλοποιήσει τις μεταρρυθμιστικές υποσχέσεις της. Σε συνέντευξη του στον γερμανικό τηλεοπτικό σταθμό ZDF τόνισε χαρακτηριστικά «Η Ελλάδα δεν έχει προσπαθήσει αρκετά έως τώρα, αυτό πρέπει να ειπωθεί ξεκάθαρα».

Ο κ.Σόιμπλε παραδέχθηκε ότι πρέπει να υπάρχει σεβασμός για τις «εγχώριες πολιτικές δυσκολίες», ξεκαθάρισε όμως ότι κανένας στη Γη που έχει παρακολουθήσει αυτό το ζήτημα δεν μπορεί να σκεφτεί πως η Ελλάδα έχει υλοποιήσει αυτά που έχει υποσχεθεί.

πρόσθεσε, διευκρινίζοντας μάλιστα πως οι μεγάλοι ασθενείς της νομισματικής ένωσης, η Ιταλία και η Ισπανία,«Το πρόγραμμα πετυχαίνει πολύ καλά στην Ιρλανδία και την Πορτογαλία. Δεν πετυχαίνει πολύ καλά στην Ελλάδα. Αλλά πρέπει να πετύχει στην Ελλάδα. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος», πρόσθεσε, διευκρινίζοντας μάλιστα πως οι μεγάλοι ασθενείς της νομισματικής ένωσης, η Ιταλία και η Ισπανία, «είναι διαφορετικές, αφού κάνουν μεγάλες μεταρρυθμιστικές προσπάθειες. Πρέπει να πολεμήσουμε τα αίτια της κρίσης. Τη λύση δεν θα δώσουν μονάχα τα χρήματα ή οι διασώσεις ή η νομισματική πολιτική στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα – αυτά ποτέ δεν θα επιλύσουν το πρόβλημα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ