Πρέπει η ένωση μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου να θεωρείται «γάμος»; - iefimerida.gr

Πρέπει η ένωση μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου να θεωρείται «γάμος»;

Πρέπει η ένωση μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου να θεωρείται «γάμος»;
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το ερώτημα δεν είναι του γράφοντος, αλλά του πρώην επισκόπου του Ρότσεστερ: «Εάν μοναδική βάση για την τέλεση του μυστηρίου του γάμου είναι απλά και μόνο η επιθυμία των δύο πλευρών να παντρευτούν, τότε, σύμφωνα με αυτή τη λογική, δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος να μην επιτρέπεται εξίσου η πολυγαμία, η πολυανδρία και η αιμομιξία».

Τάδε απεφάνθη ο πρώην επίσκοπος του Ρότσεστερ στην Αγγλία σε οκτασέλιδο κείμενο που αποτελεί μέρος της καμπάνιας Διατηρήστε το Γάμο Καθαρό που οργάνωσε ένα λόμπι πολιτικών και ανθρώπων της εκκλησίας με σκοπό την εναντίωση στη νομιμοποίηση της ένωσης μεταξύ ομοφυλόφιλων υπό τη μορφή του κλασικά εννοούμενου γάμου.

Το ιλουστρασιόν φυλλάδιο, στο εξώφυλλο του οποίου φιγουράρει ένα διαφυλετικό ζευγάρι αντρών ομοφυλόφιλων σε τρυφερή στιγμή εναγκαλισμού, σκοπεύει να ενημερώσει σχετικά με τις έσχατες λογικές συνέπειες και επιπτώσεις της αποδοχής των γκέι γάμων.

Μέχρι στιγμής, μόνο άντρες και γυναίκες επιτρέπεται να παντρεύονται, ενώ τα ζευγάρια του ίδιου φύλου μπορούν να συνάπτουν μονάχα σύμφωνα συμβίωσης, σύμφωνα με νόμο του 2005, έχοντας έτσι τη δυνατότητα να χαίρουν της ίδιας νομικής αντιμετώπισης με τα παντρεμένα ζευγάρια, χωρίς ωστόσο τέτοιου είδους ενώσεις να αναφέρονται ως γάμοι και να λογίζονται τέτοιοι.

Στο φυλλάδιο αναφέρεται επίσης ότι δεν υπάρχει τίποτα το ομοφοβικό στο να υιοθετεί κανείς τη θέση της Βίβλου περί του εσφαλμένου χαρακτήρα κάθε είδους σεξουαλικής δραστηριότητας εκτός της συζυγικής κλίνης: «οι Χριστιανοί πρέπει να δείχνουν αγάπη προς όλους τους ανθρώπους, καθώς και οι ίδιοι είναι αμαρτωλοί που έχουν λάβει συγχώρεση. Είναι καθήκον τους να μεταφέρουν την αλήθεια σχετικά με το τι είναι σωστό ή λάθος, όπως επίσης να διακηρύσσουν το χαρμόσυνο μήνυμα ότι ο Θεός συγχωρεί τις αμαρτίες όλων εκείνων που μετανοούν και αφήνονται στα χέρια του Ιησού».

Εκ των οποίων τούτων τετριμμένων βαρετών λεχθέντων, αυτό που οφείλει να συγκρατήσει κανείς είναι το εξής απλό: για τον σεπτό κλήρο της Γηραιάς Αλβιόνας, και όχι μόνο, το πρόβλημα δεν είναι τα άτομα, αλλά η επιθυμία, αυτό το όργανο του διαβόλου που δεν γνωρίζει όρια, ενώ τείνει να παραγνωρίζει τα αντικείμενά του ανεξαρτήτως φύλου, χρώματος και βαθμού συγγένειας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ