Aποφασίζουν οι γιατροί για το ταξίδι Σαμαρά στις Βρυξέλλες - iefimerida.gr

Aποφασίζουν οι γιατροί για το ταξίδι Σαμαρά στις Βρυξέλλες

Αύριο αποφασίζουν οι γιατροί για το ταξίδι Σαμαρά στις Βρυξέλλες
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο νοσοκομείο θα περάσει το Σαββατοκύριακο ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, αφού θα παραμείνει για νοσηλεία και για έλεγχο της μετεγχειρητικής του πορείας έως και τη Δευτέρα, οπότε και αναμένεται να πάρει εξιτήριο.

Σύμφωνα με το επίσημο ιατρικό ανακοινωθέν, η επέμβαση αποκατάστασης αποκόλλησης του αμφιβληστροειδούς, στην οποία υπεβλήθη ο πρωθυπουργός, ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

Σε δηλώσεις τους προς τους δημοσιογράφους τόσο ο διοικητής του νοσοκομείου «Αττικόν», Ηλίας Λαμπίρης, όσο και ο επικεφαλής της ομάδας, που πραγματοποίησε την επέμβαση, Παναγιώτης Θεοδοσιάδης, ανέφεραν καταρχάς ότι ο ασθενής έχει «ανανήψει καλώς», καθώς και ότι στόχος της επέμβασης ήταν η πλήρη αποκατάσταση της βλάβης, κάτι που επετεύχθη και γι αυτό τον λόγο δεν θα χρειαστεί να ακολουθηθεί θεραπεία.

Οι επιστήμονες έκριναν ως σοβαρή την αποκόλληση του αμφιβληστροειδούς και είπαν ότι ο κ. Σαμαράς, έπρεπε να μπει άμεσα στο χειρουργείο, διότι υπήρχε κίνδυνος να αποκολληθεί ακόμη και η ωχρά, η οποία, σημειώνεται, χθες που έγιναν οι εξετάσεις, φάνηκε ότι ήταν ακέραιη.

Όσο για το εξιτήριο, αυτό μάλλον θα δοθεί το πρωί της Δευτέρας, ενώ οι γιατροί θα είναι σε θέση αύριο να εκτιμήσουν κατά πόσον ο πρωθυπουργός θα μπορεί να ταξιδέψει αεροπορικώς, τις προσεχείς ημέρες, προκειμένου να παραστεί στη Σύνοδο Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών.

Πάντως οι συνεργάτες του κ. Σαμαρά δεν αποκλείουν ακόμη και το ενδεχόμενο της οδικής μετάβασης στη βελγική πρωτεύουσα.

Σε μια τέτοια περίπτωση το ταξίδι του κ. Σαμαρά θα γίνει με πλοίο από την Πάτρα για την Ανκόνα και από εκεί θα διανύσει 1.058 χιλιόμετρα οδικώς. Συνολικά υπολογίζεται ότι η μετάβαση θα διαρκέσει 1,5 ημέρα.

Σημειώνεται πως μετά από μια τέτοια επέμβαση εκτός ότι θα πρέπει να αποφεύγεται η έκθεση του χειρουργημένου ματιού στον ήλιο, απαγορεύονται για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα (που μπορεί να φτάνει ακόμα και τους 3 μήνες) και τα αεροπορικά ταξίδια λόγω της πίεσης του ματιού.

Σε κάθε περίπτωση, το ζήτημα θα απαντηθεί την Κυριακή το μεσημέρι, όταν ο θεράπων ιατρός και διευθυντής της Β´ Πανεπιστημιακής Οφθαλμολογικής Κλινικής του Αττικού Νοσοκομείου Πάνος Θεοδοσιάδης, προβεί σε δηλώσεις σχετικά με την υγεία του πρωθυπουργού.

Αν όλα εξελιχθούν ομαλά όσον αφορά την υγεία του πρωθυπουργού, ο κ.Σαμαράς θα αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες την Τετάρτη το βράδυ ή την Πέμπτη προκειμένου να μετάσχει στις εργασίες της Συνόδου Κορυφής.

Την ίδια μέρα θα ορκίζεται η νέα Βουλή ενώ αναμένεται να γίνει και η εκλογή του Προεδρείου της στην κεφαλή του οποίο αναμένεται να βρεθεί ο Βαγγέλης Μεϊμαράκη.

Εκτός απροόπτου στα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας και συγκεκριμένα την Παρασκευή το απόγευμα, αναμένεται να ξεκινήσει η τριήμερη διαδικασία για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης προκειμένου να της χορηγηθεί ψήφος εμπιστοσύνης από τη Βουλή των Ελλήνων.

Yπενθυμίζεται ότι ο κ. Σαμαράς επισκέφθηκε χθες το Νοσοκομείο Αττικόν προκειμένου να υποβληθεί σε προγραμματισμένες οφθαλμολογικές εξετάσεις, κατά τη διάρκεια των οποίων διαπιστώθηκε η άμεση ανάγκη να υποβληθεί το ταχύτερο δυνατό σε χειρουργική επέμβαση προκειμένου να αποκατασταθεί το πρόβλημα που διαγνώστηκε στο μάτι του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ