Χατζηδάκης: «Δίνουμε εθνική μάχη σαν τον Κωνσταντίνο Καραμανλή το 1974» - iefimerida.gr

Χατζηδάκης: «Δίνουμε εθνική μάχη σαν τον Κωνσταντίνο Καραμανλή το 1974»

Χατζηδάκης: «Δίνουμε εθνική μάχη σαν τον Κωνσταντίνο Καραμανλή το 1974»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ανάγκη για ένα «εθνικό μορατόριουμ» και τη συγκρότηση μιας εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης όχι μόνο του Μνημονίου αλλά και των μεγάλων αλλαγών που έχει ανάγκη η χώρα, επισήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης.

Mιλώντας στη γενική συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων o κ. Χατζηδάκης τόνισε πως «αν η κυβέρνηση δεν πετύχει, θα είναι χτύπημα για τον τόπο. Αποκλείεται να αποτύχει η κυβέρνηση και να πετύχει η χώρα. Δίνουμε εθνική μάχη, αντίστοιχη με τη μάχη που έδωσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής το 1974»

Ο υπουργός Ανάπτυξης τάχθηκε υπέρ της συγκρότησης εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης για το Μνημόνιο, λέγοντας ότι «είναι ενδιαφέρουσα ιδέα και φαντάζομαι ότι θα υλοποιηθεί». Τόνισε, παράλληλα, την ανάγκη να υπάρξει και μια εθνική ομάδα υλοποίησης των αλλαγών, που χρειάζονται και δεν έχουν γίνει, στην οποία θα συμμετέχουν τόσο η κυβέρνηση, όσο και ο επιχειρηματικός κόσμος.

Ο υπουργός έθεσε εξάλλου τρεις προϋποθέσεις, προκειμένου να υπάρξει ανάπτυξη:

  • αποκατάσταση της εμπιστοσύνης
  • ενίσχυση της ρευστότητας
  • στήριξη της επιχειρηματικότητας

«Χωρίς την ανάπτυξη το έργο της κυβέρνησης θα είναι μάταιο» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης συμπληρώνοντας ότι ο σχηματισμός κυβέρνησης με τη στήριξη του 50% των πολιτών είναι θετικό βήμα προς την κατεύθυνση αυτή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ