Εκδηλώσεις αμοιβαίας «αγάπης» από Βόρειο Ιρλανδία και Μ. Βρετανία - iefimerida.gr

Εκδηλώσεις αμοιβαίας «αγάπης» από Βόρειο Ιρλανδία και Μ. Βρετανία

Εκδηλώσεις αμοιβαίας «αγάπης» από Βόρειο Ιρλανδία και Μ. Βρετανία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μία ιστορικής σημασίας «χειραψία» αναμένεται να πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα στο Μπέλφαστ μεταξύ του θρυλικού πρώην ηγέτη του Ιρλανδικού Δημοκρατικού Στρατού, Μάρτιν Μακ Γκίνες, και της Βασίλισσας Ελισάβετ, άλλοτε νούμερο ένα στόχου της εν λόγω οργάνωσης.

Αφορμή ένα φιλανθρωπικό γκαλά, στο οποίο αποφασίστηκε – με μη ομόφωνη ωστόσο απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής του Σιν Φέιν – ο θρύλος των ρωμαιοκαθολικών και πλέον πρώτος υπουργός της Βόρειας Ιρλανδίας να παραστεί στο γεγονός μαζί με τη Βασίλισσα, τον πρίγκηπα Φίλιππο και τον Πρόεδρο της Ιρλανδίας Μάικλ Χίγκινς.

«Η σημερινή απόφαση είναι αυτό που πρέπει να γίνει, στη σωστή στιγμή και για τους σωστούς λόγους», δήλωσε ο πρόεδρος του Σιν Φέιν Γκέρι Άνταμς που μαζί με τον Μακ Γκίνες συνέβαλαν τα μέγιστα στην παύση της σεκταριστικής βίας, προσφέροντας στους Ρωμαιοκαθολικούς ισότιμη παρουσία σε ένα δικέφαλο κυβερνητικό σχήμα με πρώην προτεστάντες αντιπάλους.

Η ιστορική χειραψία δεν θα γίνει δημόσια, ενώ έχει σχεδιαστεί να αποθανατιστεί από ένα και μοναδικό φωτογράφο, από όπου και θα διοχετευτούν εν συνεχεία στα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Ωστόσο, το Σιν Φέιν – η πολιτική πτέρυγα του I.R.A. – γνωρίζει καλά πως η πολυαναμενόμενη χειρονομία θα ξεσηκώσει ένα μεγάλο μέρος των υποστηρικτών του, καθώς η Βασίλισσα είναι επικεφαλής των Βρετανικών Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ ο Μακ Γκίνες θεωρούνταν επί μακρόν ως ο απόλυτος εχθρός της Μεγάλης Βρετανίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ