Το μεγάλο παζάρι της κυβέρνησης με την Tρόικα

Το νέο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης βάζει στην ατζέντα των διαπραγματεύσεων για την κατάρτιση του φορολογικού νομοσχεδίου 10 παρεμβάσεις και τις οποίες θα αρχίσει να διαπραγματεύεται από την στιγμή που η τρόικα θα φτάσει στην Αθήνα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής όλα αυτά τελούν υπό την αίρεση της διάθεσης της τρόικας να αποδεχθεί τις προτάσεις της κυβέρνησης, καθώς κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι θα συμβεί εάν απορριφθεί μέρος αυτών και κυρίως εκείνα στα οποία έχουν στοιχηθεί τα κόμματα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση.

Οι δέκα αλλαγές που θα ζητήσουν απο την τρόικα είναι αρχικά η μείωση των συντελεστών του ΦΠΑ για τον κλάδο της εστίασης. Η Αντικατάσταση του ειδικού τέλους στα ακίνητα, το οποίο επιβάλλεται μέσω των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος και η σταδιακή αύξηση του αφορολόγητου ορίου.

Επίσης το οικονομικό επιτελείο θα επιδιώξει την σταδιακή μείωση του ανώτατου συντελεστή φορολογίας εισοδήματος και την μείωση του συντελεστή φορολογίας εισοδήματος για τις εταιρείες.

Την κατάργηση των φοροαπαλλαγών για τα υψηλά εισοδήματα και διατήρηση για τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, την σταδιακή κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και την κατάργηση του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων.
Στόχος είναι να υπάρξει ρύθμιση των πολλαπλών φορολογικών επιβαρύνσεων και η δημιουργία περιουσιολογίου και εφαρμογή καθολικού ηλεκτρονικού «πόθεν έσχες» με στόχο τον περιορισμό της φοροδιαφυγής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ