Συνελήφθη 76χρονος γιατί έπαιρνε επί 11 χρόνια τη σύνταξη της... νεκρής συζύγου του! - iefimerida.gr

Συνελήφθη 76χρονος γιατί έπαιρνε επί 11 χρόνια τη σύνταξη της... νεκρής συζύγου του!

Συνελήφθη 76χρονος γιατί επί 11 χρόνια έπαιρνε τη σύνταξη της... νεκρής συζύγου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται από το μεσημέρι της Παρασκευής ένας 76χρονος, ο οποίος όπως αποδείχτηκε τα τελευταία 11 χρόνια έπαιρνε, παράνομα, από το ΙΚΑ τη σύνταξη της νεκρής συζύγου του.

Σύμφωνα με την Αστυνομία ο 76χρονος από το 1994, όταν δηλαδή πέθανε η σύζυγός του, έπαιρνε την κύρια και την επικουρική σύνταξή της. Ολα καλά και νόμιμα μέχρι εκεί.

Το 2001, όμως, παντρεύτηκε ξανά, κάτι το οποίο δεν δήλωσε προκειμένου να συνεχίσει να παίρνει τη σύνταξη της νεκρής συζύγου του.

Eτσι, επί 11 χρόνια, δηλαδή από το 2001 έως σήμερα, συνέχιζε να παίρνει τη σύνταξη, την οποία όμως δεν δικαιούνταν, προκαλώντας στο ΙΚΑ ζημία που ανέρχεται στο ποσό των 130.903,42 ευρώ.

Ο 79χρονος συνελήφθη την Παρασκευή από αστυνομικούς της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ σε βάρος σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη κατ' εξακολούθηση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ