Ανθιμος: Απαράδεκτο για τα ήθη και τα έθιμα της Θεσσαλονίκης το Gay Pride - iefimerida.gr

Ανθιμος: Απαράδεκτο για τα ήθη και τα έθιμα της Θεσσαλονίκης το Gay Pride

Ανθιμος: Απαράδεκτο για τα ήθη και τα έθιμα της Θεσσαλονίκης το gay pride
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε έντονους τόνους αντέδρασε ο Μητροπολίτης Ανθιμος για τη διεξαγωγή του Gay Pride στη Θεσσαλονίκη εξέφρασε, υποστηρίζοντας πως τόσο η Εκκλησία, όσο και οι νέοι θα αντιδράσουν, ενώ σε ανακοίνωση που εξέδωσε κάνει λόγο για ένα «γεγονός απαράδεκτο για τα ήθη και τα έθιμα της πόλης».

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης αναρωτήθηκε ποιος είναι ο σκοπός της συγκεκριμένης διοργάνωσης, και ποια τα διδάγματα που μπορούν να προκύψουν από αυτό.

«Θα εμφανιστούν και θα περάσουν ανάμεσα στους ιερούς ναούς της Αγίας Σοφίας και του Αγίου Γρηγορίου, αλλά και από το επισκοπίο της Μητροπόλεως. Μία τέτοια παρουσία ανάμεσα στις εκκλησίες και τα σχολεία δεν μπορεί να γίνει», συνέχισε.

Παράλληλα σχετικά με το θέμα αυτό η Μητρόπολη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κάνει λόγο για «γεγονός απαράδεκτο για τα ήθη και τα έθιμα της πόλης».

«Απορούμε, θλιβόμεθα, διαμαρτυρόμεθα και γνωρίζουμε ότι πολίτες, άνδρες και γυναίκες, ιδίως νέοι της πόλεώς μας έχουν δηλώσει ότι θα αντιδράσουν έντονα σε τέτοια παρουσία και ανήθικη παρέλαση οπουδήποτε στην πόλη μας αλλά ειδικότερα στην καρδιά της ζωής των δύο μεγάλων μας Ναών, Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά και Αγίας Σοφίας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο των διήμερων εκδηλώσεων 22 με 23 Ιουνίου διοργανώνονται στη Θεσσαλονίκη για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων, το Σάββατο από τις 8.30 ως τις 9.30 το βράδυ θα γίνει σχετικά παρέλαση στους δρόμους της πόλης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ