Έχασε τη μάχη για τη ζωή το ορφανό αρκουδάκι του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ - iefimerida.gr

Έχασε τη μάχη για τη ζωή το ορφανό αρκουδάκι του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ

Έχασε τη μάχη για τη ζωή το ορφανό αρκουδάκι του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά από ένα μήνα εντατικών προσπαθειών για την αποκατάσταση των προβλημάτων και την ανατροφή του, το μικρό ορφανό αρκουδάκι που βρέθηκε στην περιοχή της Κρανιάς, δυστυχώς έχασε τη μάχη για τη ζωή, αφού αδυνατούσε να προσαρμοστεί στα διατροφικά υποκατάστατα, γεγονός που αποτελεί την πιο συνηθισμένη αιτία θανάτου ορφανών άγριων ζώων.

Το μικρό αρσενικό αρκουδάκι που βρέθηκε το Σάββατο 19 Μαΐου από διερχόμενο οδηγό στην περιοχή της Κρανιάς Γρεβενών, ήταν 4 μηνών, ζύγιζε μόλις 3,5 κιλά και ήταν εμφανώς ταλαιπωρημένο, ενω έφερε τραύματα στην πλάτη από δάγκωμα σκύλου.

Για 36 περίπου ώρες, η επιστημονική Ομάδα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ αναζητούσε επι ματαίω την μητέρα του ορφανού, μέχρι που τελικά αποφάσισαν να το αναθρέψουν οι ίδιοι.

Δυστυχώς, το δύσκολο εγχείρημα της ανατροφής του μικρού δεν είχε αίσια εξέλιξη για το ίδιο. Το επιστημονικό προσωπικό του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ προσπάθησε όσο μπορούσε για να φέρει σε πέρας αυτό το δύσκολο εγχείρημα. Γνώριζαν όμως εξαρχής ότι οι πιθανότητες για να ζήσει ένα τόσο νεαρό αρκουδάκι είναι ελάχιστες, ακόμη και με τη φροντίδα των ειδικών, αφού ότι τα αρκουδάκια μένουν με τη μητέρα τους για 2 ολόκληρα χρόνια προκειμένου να μάθουν να επιβιώνουν μόνα τους στη φύση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ