Μαζικό τάφο με 68 πτώματα βρήκε ο ΟΗΕ στην Ακτή Ελεφαντοστού - iefimerida.gr

Μαζικό τάφο με 68 πτώματα βρήκε ο ΟΗΕ στην Ακτή Ελεφαντοστού

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επιθεωρητές του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών ανακάλυψαν μαζικό τάφο με 68 πτώματα σε γήπεδο ποδοσφαίρου στο Αμπιτζάν της Ακτής Ελεφαντοστού. Ο υπεύθυνος της αποστολής του ΟΗΕ δήλωσε πως τα θύματα σκοτώθηκαν στις 12 Απριλίου από μισθοφόρους του πρώην προέδρου της χώρας Λορέν Γκμπαγκμπό, την επόμενη μέρα της σύλληψής του.

Οι επιθεωρήτες επισκέφτηκαν τον τόπο ταφής την προηγούμενη Παρασκευή και φωτογράφησαν τον μαζικό τάφο. Πήραν συνεντευξεις από μάρτυρες και κάλεσαν συγγενείς των θυμάτων για να γίνει η αναγνώριση των σορών.

Το προάστιο Γιουπουγκόν, στο οποίο βρέθηκε ο τάφος, αποτελούσε παραδοσιακά “πολιτικό καταφύγιο” του πρώην προέδρου της Ακτής Ελεφαντοστού και μετά τη σύλληψή του κατέφυγε εκεί η προσωπική φρουρά του. Τα θύματα που βρέθηκαν στους τάφους πιστεύεται ότι προέρχονται από δύο συγκριμένες εθνικές ομάδες της περιοχής, οι οποίες δεν στήριξαν τον Γκμπαγκμπό στις τελευταίες εκλογές. Η μαζική δολοφονία είναι πολύ πιθανό να αποτελεί και πράξη εκδίκησης για τον θάνατο δεκάδων στρατιωτικών μέσα σε εκκλησία της Γιουπουγκόν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ