Το Μέγαρο Αθηνών γιορτάζει την Ευρωπαϊκή μέρα μουσικής - Προτάσεις για έξοδο

Ευρωπαϊκή μέρα μουσικής στο Μέγαρο, μουσικοχορευτική παράσταση στo Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, H Δις Τζούλια του Στριντμπεργκ στο φεστιβάλ Αθηνών, μπαζαρ για την κοινωνική κουζίνα, εμψυχωτικό stand up comedy και άλλες ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις για κοινό με καλλιτεχνικές ανησυχίες και όχι μόνο. Ας δούμε λοιπόν αναλυτικά τι περιλαμβάνει η πολιτιστική ατζέντα της ημέρας.

ΜΟΥΣΙΚΗ

  • Η Γιορτή της Μουσικής στον κήπο του Μεγάρου

Πρώτη μέρα του καλοκαιριού και μαζί η ευρωπαϊκή μέρα της Μουσικής, η 21η Ιουνίου, θα γιορτασθεί και φέτος στους πανέμορφους κήπους του Μεγάρου Μουσικής. Η περσινή γιορτή έγραψε τη δική της ιστορία στην καρδιά των φίλων της μουσικής, αφού περίπου 7.000 άνθρωποι πλημμύρισαν τον καταπράσινο κήπο του Μεγάρου, καθισμένοι στο γρασίδι, μέσα στο μοναδικά πολύχρωμο τοπίο που συνθέτουν οι αριές, οι ακακίες, οι νεραντζιές, οι ανθισμένες μανόλιες, οι δάφνες και οι τσιντόνιες, και γιόρτασαν τη μεγάλη αυτή ημέρα, την αφιερωμένη στην τέχνη της Μουσικής.
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασιλίσσης Σοφίας και Κόκκαλη, Αθήνα (Κήπος), ώρα έναρξης 20.00
Πληροφορίες Τηλ.: 210 7282333, www.megaron.gr
Είσοδος ελεύθερη

  • Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης: Μην περιμένεις να πνιγώ, μια μουσική πρόταση του Γιώργου Λιάρου

Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, φιλοξενεί τη μουσική παράσταση του Γιώργου Λιάρου με τίτλο «Μην περιμένεις να πνιγώ» για δυο βραδιές, σήμερα Πέμπτη 21 Ιουνίου και το Σάββατο 23 Ιουνίου. Λίγα λόγια για την μουσική παράσταση: Kόρη πούλαγε κρασί σ'έναν Mexican στο Santiago...Aφορμή η λαβωματιά από κάποιον απατεώνα, που έκανε συντρίμμια την καρδιά της...Μιλώ για σένα λοιπόν κόρη...'Αλλοτε πάλι σκέφτομαι πώς θα'ταν να'χα δυο ζωές,να γίνω η φώνη των σειρήνων που ψάχνουν αφορμή να χορεύουν πάνω σε σκοπούς που σφυρίζουν αδιάκοπα όσοι, νύχτα στον κάμπολύγισαν, με του καιρού δεμένοι τις κλωστές...
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος, Αίθουσα Black Box.
Πληροφορίες www.mcf.gr
Τιμές εισιτηρίων 10Euro ενιαίο.
Αγορά εισιτηρίων μέσω πιστωτικής κάρτας: 210 3418579

  • Οι Dear John σε μια unplugged εμφάνιση στο Beton7

Οι Dear John σας καλούν σε μια unplugged bonus εμφάνιση στο Beton7 arts την σήμερα στις 10:00 το βράδυ. Σε ύφος blues, folk και americana, η Κέλλυ θα σας διηγηθεί τις πίκρες της ξενιτιάς και ο 'Αγγελος θα προσπαθήσει να φέρει τους 12 intellectual νάνους του μαζί με τις αναλύσεις τους. Ιστορίες από το 1929 μέχρι το 2009. Οι Dear John, είναι ένα ακουστικό duo από την Αθήνα. Δομικό τους στοιχείο δεν είναι τόσο το αμερικάνικο ιδίωμα το οποίο υιοθετούν (blues, folk, κτλ), όσο η ενασχόλησή τους με την αφήγηση ιστοριών που αναπτύχθηκαν μέσα στον μύθο της συγκεκριμένης μουσικής.
BETON7, Πύδνας 7, Βοτανικός - Αθήνα (στάση μετρό Κεραμεικός) Τηλ.210 7512625
www.beton7.com
Είσοδος ελεύθερη

  • Η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής στο Ίδρυμα Β και Μ Θεοχαράκη

Το Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη συμμετέχει στις εκδηλώσεις της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής, σήμερα Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2012 στις 21:00 φιλοξενώντας στο ατμοσφαιρικό του Αμφιθέατρο ένα Tango recital για πιάνο και χρωματική φυσαρμόνικα. Ο συνθέτης και πιανίστας, Μάριος Στρόφαλης, γνώριμος από τις μουσικές του για τον κινηματογράφο, την τηλεόραση, το θέατρο, αλλά και τις tango συνθέσεις του, θα συναντηθεί μουσικά με τον σολίστ χρωματικής φυσαρμόνικας, Κώστα Βλαχόπουλο, μέλος του tango σχήματος ''Duo de dos'', σε ένα επιλεγμένο πρόγραμμα, που περιλαμβάνει παραδοσιακά tangos από την περίοδο του Μεσοπολέμου, καθώς επίσης και μεσογειακά tangos του Μάριου Στρόφαλη.
Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β & Μ Θεοχαράκη, Βασιλίσσης Σοφίας 9 & Μέρλιν 1, Αθήνα,
Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2012 στις 21:00.
Πληροφορίες T: 210-3611206, www.thf.gr

  • Υπαίθριο swing party με τον Γιώργη Χριστοδούλου στο Aperitif

To Aperitif φιλοξενεί το Γιώργη Χριστοδούλου, σε ένα υπαίθριο swing party στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Γιορτής Μουσικής, σήμερα στις 21:00. O πεζόδρομος της οδού Καλαμιώτου γεμίζει ζωντανούς ρυθμούς και μελωδίες από τον flâneur Γιώργη Χριστοδούλου και πανέμορφες φιγούρες της χορευτικής ομάδας Athens Lindy Hop.
Aperitif, Πεζόδρομος Καλαμιώτου 4 & Ερμού (πλ. Καπνικαρέας), Αθήνα.
Πληροφορίες 2103240103
Είσοδος ελεύθερη.

  • Ατενέουμ: Γιορτή Ευρωπαϊκής Ημέρας Μουσικής

Το Ατενέουμ γιορτάζει και πάλι την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής και προσφέρει στο φιλόμουσο κοινό μία τετράωρη μουσική πανδαισία στον πεζόδρομο της Αδριανού 3, στο Θησείο, από τις 20:00 έως τις 24:00. Στις 21 Ιουνίου, την ημέρα του θερινού ηλιοστασίου, τη μεγαλύτερη ημέρα του χρόνου, γιορτάζει η Μουσική.
Athenaeum, Αδριανού 3, 10555 Θησείο, International Cultural Center, Maria Callas Grand Prix www. Athenaeum.com.gr, Τηλέφωνα: 2103211987-49-55

  • Νότες και Λέξεις για μικρούς και μεγάλους: Μουσική Εκδήλωση στη Μουσική Βιβλιοθήκη

Η Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών υποδέχεται, στo πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής, μικρούς και μεγάλους σε μια εκδήλωση που θα ξεκινήσει στις 18.00 στο χώρο του Αναγνωστηρίου και θα περιλαμβάνει μουσικά happenings όπου η παραδοσιακή μουσική διαδέχεται την κλασική, και η διάθεση ακολουθεί ρετρό μονοπάτια, στον απόηχο μιας άλλης εποχής. Πριν από τα έργα θα γίνουν σύντομα, κατατοπιστικά σχόλια από τους μουσικολόγους της Βιβλιοθήκης.
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασιλίσσης Σοφίας και Κόκκαλη.

ΘΕΑΤΡΟ

  • Φεστιβάλ Αθηνών 2012: Schaubühne Berlin - Κέιτι Μίτσελ - Αυγούστου Στρίντμπεργκ, Δις Τζούλια

Το Φεστιβάλ Αθηνών συμμετέχοντας στο έτος Στρίντμπεργκ, για τα 100 χρόνια από το θάνατό του, παρουσιάζει την παράσταση Δις Τζούλια του περίφημου βερολινέζικου θιάσου Schaubühne, στις 21 και 22 Ιουνίου, στο κτίριο της Πειραιώς 260 (Δ). Η απόδοση του έργου είναι της διάσημης και ταλαντούχας βρετανίδας Katie Mitchell, που υπογράφει και τη σκηνοθεσία μαζί με το Leo Warner. Το έργο του Στρίντμπεργκ, που είχε ξεσηκώσει αντιδράσεις όταν πρωτοπαρουσιάστηκε, πραγματεύεται τις διαρκείς συγκρούσεις για τη διεκδίκηση της εξουσίας στο πλαίσιο της ερωτικής σχέσης, της οικογένειας, στο εργασιακό και στο κοινωνικό περιβάλλον. Πειραιώς 260, Κτίριο Δ.
Πληροφορίες www.greekfestival.gr
Τιμές εισιτηρίων 25Euro, 15Euro (Φοιτητικό, ΑΜΕΑ)

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

  • Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης: Έκθεση Inflow

To Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης σε συνεργασία με τη Μονάδα Απεξάρτησης 18 'Ανω, σας προσκαλεί στην έκθεση με τίτλο «Inflow: Βίντεο από το Φωτογραφικό Εργαστήρι Κοινωνικής Επανένταξης 18 'Ανω». Η έκθεση, που θα διαρκέσει από τις 21 Ιουνίου έως και την 1 Ιουλίου, διεξάγεται στο πλαίσιο του προγράμματος: ΕΜΣΤ χωρίς σύνορα. Την έκθεση θα προλογίζει η διευθύντρια της μονάδας, κυρία Κατερίνα Μάτσα.
Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Κτίριο Ωδείου Αθηνών, Βασιλέως Γεωργίου Β' 17-19 και Ρηγίλλης (είσοδος επί της οδού Ρηγίλλης).

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

  • Μπαζάρ για την κοινωνική κουζίνα Ο άλλος άνθρωπος

Θα βρείτε έργα ζωγραφικής, design, φωτογραφίες, κοσμήματα, κορνίζες κ.ά. αλλά και δωρεάν μπουφέ από την ομάδα της κοινωνικής κουζίνας.
Κεραμεικού 88, Κεραμεικός. Τηλ.: 6976689670.
Ημέρες / ώρες Δευτ.-Πέμ. 6-10.30 μ.μ. Παρ.-Κυρ. 4-11 μ.μ.

ΟΜΙΛΙΕΣ

  • Το μυστικό όπλο: το χιούμορ των Ελλήνων στα δύσκολα

Στο πλαίσιο της εκστρατείας «Οι Έλληνες μπορούν - Greeks Can!», η Όπερα των Ζητιάνων, συντελεστές του Φεστιβάλ Κωμωδίας της Ξάνθης και stand up κωμικοί σχολιάζουν με χιούμορ την κρίση συζητώντας και... σολάροντας επί σκηνής.
Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης», Πειραιώς 206, Ταύρος, Τηλ.: 2103418550.
Ημέρες / ώρες Πέμ. 21/6, 8 μ.μ
Είσοδος ελεύθερη, με κράτηση θέσης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ