Να γίνει Ευρωπαϊκό Ταμείο ο Μηχανισμός Στήριξης, προτείνουν 10 ΥΠ.ΕΞ - iefimerida.gr

Να γίνει Ευρωπαϊκό Ταμείο ο Μηχανισμός Στήριξης, προτείνουν 10 ΥΠ.ΕΞ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Να μετεξελιχθεί σε Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) προτείνει η άτυπη ομάδα δέκα ευρωπαίων υπουργών Εξωτερικών, η οποία δρα υπό την ... επίσης άτυπη ηγεσία του Γερμανού Γκίντο Βεστερβέλε.

Αυτή η ιδέα συμπεριλαμβάνεται σε έκθεση της ομάδας των «10», από κοινού με άλλες προτάσεις που αφορούν στη διάρθρωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι δέκα υπουργοί ζητούν μεταξύ άλλων να θεσπιστεί άμεση εκλογή του προέδρου της Κομισιόν, ώστε να διαθέτει πλέον δημοκρατική νομιμοποίηση και – συνακολούθως- μεγαλύτερο κύρος. Κατά τα άλλα οι «10» διατυπώνουν ιδέες για μια πιο «σφικτή» πολιτική ένωση, θεωρώντας επιβεβλημένη τόσο τη μεταφορά μεγαλύτερων τμημάτων της εθνικής κυριαρχίας στα κοινοτικά όργανα, όσο και την ενίσχυση των αρμοδιοτήτων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ως μακροπρόθεσμο στόχο, οι «10» θέτουν τη συγκρότηση ευρωπαϊκού στρατού, καθώς και τη θέσπιση θέσης μόνιμου μέλους του Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ