Ο Βενιζέλος προτείνει 8-10 πρόσωπα για να αναλάβουν υπουργοί - υφυπουργοί - iefimerida.gr

Ο Βενιζέλος προτείνει 8-10 πρόσωπα για να αναλάβουν υπουργοί - υφυπουργοί

Ο Βενιζέλος προτείνει 8-10 πρόσωπα για να αναλάβουν υπουργοί -υφυπουργοί
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αναλογικά με τα ποσοστά των κομμάτων θα μοιραστούν οι υπουργικές καρέκλες στην συμμαχική κυβέρνηση ΝΔ ΠΑΣΟΚ ΔΗΜΑΡ υπό τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Όπως έλεγαν υψηλά ιστάμενες πηγές του ΠΑΣΟΚ ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα προτείνει σήμερα στον κ. Σαμαρά περί τα 8-10 το πολύ πρόσωπα για να αναλάβουν χαρτοφυλάκια (υπουργοί και υφυπουργοί).

Οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ θα αφορούν σε πρόσωπα που δεν είναι συνδεδεμένα με το κόμμα αλλά διατηρούν μια χαλαρή σχέση και «χρεώνονται» στην Ιπποκράτους, όπως ο Γιώργος Ζαννιάς (προαλείφεται για αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών) ο Γιάννης Στουρνάρας για το υποργείο Ανάπτυξης (αν και το διεκδικεί και ο Κωστής Χατζηδάκης) η Λίνα Μενδώνη για το υπουργείο Πολιτισμού ο Ναπολέοντας Μαραβέγιας για το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ο Τάσος Γιαννίτσης.

Όπως έλεγαν πηγές της Ιπποκράτους δεν πρόκειται τα πρόσωπα που θα προτείνει ο Ευ. Βενιζέλος να έχουν θέσει υποψηφιότητα για βουλευτές. Φαίνεται ότι αργά χθες το βράδυ επικράτησαν «δεύτερες σκέψεις» και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναθεώρησε την άποψη που ο ίδιος είχε εκφράσει νωρίτερα το πρωί στην ΚΟ ότι μπορεί να κάνει κάποιες οριακές εξαιρέσεις, τοποθετώντας στην κυβέρνηση και βουλευτές που δεν εξελέγησαν σε νομούς που δεν έχει εκπροσώπηση το Κίνημα.

Μάλιστα ο ίδιος ο Ευάγγελος Βενιζέλος όταν ρωτήθηκε από το iefimerida απάντησε λακωνικά «Δεν έχω στο νου μου κάτι» προσθέτοντας ότι στην τριμερή συνάντηση των πολιτικών αρχηγών «δεν έγινε συζήτηση για ονόματα». Μικρά «αγκάθια» στην κατανομή των υπουργείων δείχνει η χθεσινοβραδινή αντίδραση της Ιπποκράτους στις διαρροές της Συγγρού αναφορικά με την σύνθεση της νέας κυβέρνησης.

Όσο για αν ο ίδιος θέτει «βέτο» στο πρόσωπο του Γιάννη Μιχελάκη ως κυβερνητικού εκπροσώπου, φάνηκε σφίγγα: «Όταν μου πει ο Πρωθυπουργός ποιόν θέλει να τοποθετήσει εκεί, θα του πω την άποψη μου» είπε.

Στο ΠΑΣΟΚ πάντως φαίνεται να υπάρχουν ενστάσεις ως προς την κυοφορούμενη σύνθεση της κυβέρνησης σε ορισμένα σημεία. Επιτελείς της Ιπποκράτους, θεώρησαν σκόπιμο να διευκρινίσουν ότι ο Βασίλης Ράπανος που θα οριστεί υπουργός Οικονομικών, αποτελεί «προσωπική επιλογή του Αντώνη Σαμαρά, την οποία ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και απεδέχθη».

Μάλιστα οι ίδιες πηγές υπενθύμιζαν με νόημα ότι ο νυν πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας αρνήθηκε δύο φορές, την πρώτη στην κυβέρνηση Παπανδρέου και την δεύτερη στην κυβέρνηση Παπαδήμου να αναλάβει κυβερνητικά καθήκοντα. Επίσης "ξορκισμένα" φαίνεται να είναι για το ΠΑΣΟΚ τα δύσκολα υπουργεία, εκτός του Οικονομικών, όπως το Εργασίας και το Υγείας.

Ενώ από την άλλη η ΝΔ διεκδικεί τα υπ. Εξωτερικών και Άμυνας. Επίσης αρνητικοί εμφανίζονταν στο ΠΑΣΟΚ στο ενδεχόμενο επανασύστασης του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης προτάσσοντας το κόστος λειτουργίας του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ