Δήμαρχος Ρεθύμνου: Είμαστε απολύτως υγιείς! - iefimerida.gr

Δήμαρχος Ρεθύμνου: Είμαστε απολύτως υγιείς!

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

"Ο δήμος Ρεθύμνης με τη νέα Καλλικρατική του μορφή, παραμένει ένας ισχυρός και βιώσιμος δήμος ο οποίος, αν φυσικά οι δημότες τηρούν τις υποχρεώσεις τους απέναντι σ' αυτόν, δεν χρειάζεται κανένα πρόγραμμα εξυγίανσης και δεν υπάρχει περίπτωση να υπαχθεί στο καθεστώς αυστηρής επιτήρησης".

Αυτό αναφέρει ο δήμαρχος Ρεθύμνης, Γιώργης Μαρινάκης, σε ανακοίνωσή του με αφορμή τη λίστα που συμπεριλαμβάνει τον δήμο στους υπερχρεωμένους ΟΤΑ της χώρας, με το ενδεχόμενο μάλιστα να περιέλθει σε κατάσταση αυστηρής επιτήρησης.

Ο κ. Μαρινάκης, επισημαίνει ότι είναι ανακριβέστατο το αναγραφόμενο και αναπαραγόμενο από τα Μέσα Ενημέρωσης σχόλιο, σύμφωνα με το οποίο οι 58 αυτοί Δήμοι θα υπαχθούν σε καθεστώς επιτήρησης. Εξηγεί μάλιστα πως στην ηλεκτρονική σελίδα του υπουργείου, ήδη είναι αναρτημένο πως "η περαιτέρω διερεύνηση του θέματος θα γίνει από ειδική τριμελή επιτροπή στην οποία θα συμμετέχει ένα Μέλος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, εκπρόσωπος της ΚΕΔΚΕ και τον Γενικό Διευθυντή Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Υπουργείου Εσωτερικών. Οι Δήμοι που τελικά θα υπαχθούν σε αυτή την ρύθμιση θα είναι ελάχιστοι".

Επεξηγώντας ο δήμαρχος Ρεθύμνης ακριβώς τα οικονομικά στοιχεία του δήμου σχετικά με κονδύλια και ποσά που τον "φέρουν" ως ένα δήμο σε δυσχερή θέση, αποδεικνύει πως, ο Δήμος Ρεθύμνης δικαιούται να κατατάσσεται στους απολύτως "υγιείς". "Οφείλω να πω στους συνδημότες μας ότι η σημερινή πραγματική εικόνα του Δήμου Ρεθύμνης είναι ότι έχει οφειλές 17.187.913€ (εκ των οποίων τα μακροπρόθεσμα δάνεια είναι 9.200.671€) και τα έσοδά του βάση των περυσινών εισπραχθέντων είναι 20.044.860€… Αυτό και μόνο δείχνει ότι οι οφειλές μας δεν ξεπερνούν το 100% των εσόδων μας, αλλά ακόμη και με τους δυσμενέστερους υπολογισμούς προσεγγίζει ποσοστό της τάξεως του 85,71% που μας κατατάσσει αυτομάτως στους υγιέστερους οικονομικά Δήμους".

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Δήμος Καλλικράτης χρεή ρεθύμνου υγιείς
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ