Βενιζέλος μετά τη συνάντηση με Σαμαρά: Η χώρα έχει πλέον κυβέρνηση - iefimerida.gr

Βενιζέλος μετά τη συνάντηση με Σαμαρά: Η χώρα έχει πλέον κυβέρνηση

Βενιζέλος μετά τη συνάντηση με Σαμαρά: Η χώρα έχειπλέον κυβέρνηση
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ελλάδα έχει κυβέρνηση. Αυτό δηλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, λίγα λεπτά μετά το τέλος της συνάντησής του με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά.

Δεν αποκλείεται το νέο κυβερνητικό σχήμα να ανακοινωθεί έως το βράδυ και στη συνέχεια να ορκιστεί για να αναλάβει επίσημα καθήκοντα.

Τη χώρα στην αυριανή συνεδρίαση του eurogroup θα εκπροσωπήσει ο σημερινός υπουργός Οικονομικών Γιώργος Ζανιάς.

Ο κ.Βενιζέλος υποστήριξε πως έχουν δημιουργηθεί οι κοινοβουλευτικές προϋποθέσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης η οποία θα διαθέτει τη δεδηλωμένη της Βουλής και η κυβέρνηση θα σχηματιστεί με τη συμμετοχή ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.

Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε επίσης ότι τα πρόσωπα που θα είναι μέλη της κυβέρνησης θα οριστούν μέχρι το βράδυ και ανακοίνωσε ότι στο Eurogroup η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί από τον υπηρεσιακό υπουργό Οικονομικών, κ. Ζανιά, ως απερχόμενο, με τον οποίο θα έχουν συνάντηση και οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί.

Επίσης, ανέφερε ότι το κρισιμότερο ζήτημα και από τον σχηματισμό της κυβέρνησης είναι η δημιουργία της εθνικής διαπραγματευτικής ομάδας, από την οποία, όπως τόνισε, επέλεξε να απουσιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, τη συμμετοχή του οποίου ο ίδιος επιθυμούσε προκειμένου η χώρα να πετύχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Η πρώτη κρίσιμη μάχη, όπως είπε ο κ. Βενιζέλος, θα δοθεί δύο μέρες πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της 28ης Ιουνίου, στις συζητήσεις που θα γίνουν στα δύο μεγάλα ευρωπαϊκά κόμματα, στο Λαϊκό και στο Σοσιαλιστικό. Εμείς, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ξέρουμε καλά τι θα ζητήσουμε, από ποιους και με ποιόν τρόπο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ