Γιατί οι γυναίκες προτιμούν τους ψηλούς άνδρες; - iefimerida.gr

Γιατί οι γυναίκες προτιμούν τους ψηλούς άνδρες;

Γιατί οι γυναίκες προτιμούν τους ψηλούς άνδρες;
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πολλές είναι οι παροιμίες του λαού, που σε μια προσπάθεια να ισοσκελίσουν το μειονέκτημα του... μικρού ύψους, παρουσιάζουν τους κοντούς άνδρες να έχουν μεγάλη επιτυχία στο γυναικείο φύλο. Γιατί, όμως, συνήθως, οι γυναίκες προτιμούν τους ψηλούς άνδρες;

Είναι διαπιστωμένο πως σε μεγάλο ποσοστό οι γυναίκες ασχέτως του δικού τους ύψους, προτιμούν ψηλότερους από αυτές άνδρες, βάζοντας το ύψος πολύ ψηλά στην λίστα για το τι κάνει έναν άνδρα καλό εραστή...

Σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου της Γιούτα, οι επιστήμονες μελέτησαν τις επιλογές μίας γυναίκας για τον άνδρα, σε μία προσπάθεια να κωδικοποιήσουν τα «θέλω» τους για το πώς επιλέγουν (αρχικά) σαν σύντροφο κάποιον.

Μετά την έρευνά τους κατέληξαν στο συμπέρασμα πως οι ψηλοί άνδρες, έχουν περισσότερες επιτυχίες και αυτό γιατί, ο εγκέφαλος των γυναικών υποσυνείδητα, επιλέγει έναν ψηλό άνδρα γιατί πιστεύει ότι το ύψος έχει καλύτερα και δυνατότερα γονίδια προς αναπαραγωγή.

Επίσης υπάρχουν στο μυαλό μίας γυναίκας οι αναμνήσεις εκατομμυρίων ετών, και αυτές οι αναμνήσεις θέλουν τον ψηλό άνδρα να έχει μεγαλύτερη πιθανότητα να προστατεύσει την οικογένειά του, άρα και την γυναίκα του και να μπορεί να τους φροντίσει όπως πρέπει. Έτσι όπως και στα προϊστορικά χρόνια, έτσι και τώρα, το πλεονέκτημα του ύψους δίνει περισσότερες πιθανότητες σε κάποιον να βγει νικητής.

Επίσης, ακόμη και εάν δεν το συνειδητοποιούν, οι γυναίκες έχουν στο υποσυνείδητό τους την δημιουργία οικογένειας και σε αυτήν την οικογένεια, μόνο ένας ψηλός άνδρας μπορεί να περάσει καλά και δυνατά γονίδια στους απογόνους.

Από την άλλη οι άνδρες φαίνοται να έχουν εξελιχθεί περισσότερο σε σχέση με τις γυναίκες, καθώς, όπως τονίζει ο επικεφαλής της έρευνας καθηγητής Κάριερ, «αν δεν υπήρχε κάτι άλλο, θα έπρεπε και οι άντρες να προτιμούν τις ψηλές γυναίκες, αλλά δεν το κάνουν. Οι περισσότεροι άντρες έλκονται από γυναίκες μέτριου αναστήματος ή κοντύτερες».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ