Μπαρόζο: Η Ευρώπη να προχωρήσει σε οικονομική και πολιτική ένωση - iefimerida.gr

Μπαρόζο: Η Ευρώπη να προχωρήσει σε οικονομική και πολιτική ένωση

Μπαρόζο: Η Ευρώπη να προχωρήσει σε οικονομική και πολιτική ένωση
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ανάγκη η Ευρώπη να προχωρήσει σε μια νομισματική, οικονομική και πολιτική ένωση, σημείωσε από τη Σύνοδο των G20 στο Μεξικό ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόσο.

Ο ίδιος βρίσκει «εξαιρετικά ενδιαφέρον» πως πληθαίνουν απ' όλον τον κόσμο οι εκκλήσεις που ζητούν από τους Ευρωπαίους, και ιδίως από τη ζώνη του ευρώ, να «ενισχύσουν την ολοκλήρωση, να δημιουργήσουν μία τραπεζική ένωση, μία πραγματική οικονομική και νομισματική ένωση», όπερ σημαίνει να οικοδομήσουν «μία πολιτική ένωση».

«Η ανάγκη αυτή, που συμμερίζεται επίσης η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και όλοι όσοι πιστεύουν στο ευρωπαϊκό σχέδιο, έχει καταστεί πλέον «μία παγκόσμια και συστημική ανάγκη», πρόσθεσε ο κ.Μπαρόζο.

«Αυτό είναι ένα από τα σημαντικά μηνύματα σε αυτήν τη G20», τόνισε.

Σημειώνεται ότι από την έναρξη της G20 τη Δευτέρα, οι Ευρωπαίοι δέχονται συνεχείς πιέσεις από τους εταίρους τους, οι οποίοι τους κατηγορούν ότι δεν πράττουν αρκετά ώστε να αντιμετωπίσουν την κρίση χρέους στην ευρωζώνη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ