Βενιζέλος: Μόνη λύση, συγκυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, μετά το όχι του ΣΥΡΙΖΑ

Επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος, τόνισε πως «η άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ καθιστά πλέον μόνη πρακτική λύση κυβέρνηση το σχηματισμό κυβέρνησης με τη στήριξη της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ».

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σημείωσε ότι η κυβέρνηση πρέπει να σχηματιστεί το ταχύτερο, προσθέτοντας ότι με βάση τα σημερινά δεδομένα αυτό μπορεί να επιτευχθεί έως αύριο το μεσημέρι.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε πως το κόμμα του κινήθηκε πάντα με μόνο γνώμονα το εθνικό συμφέρον και κατέλαβε πολύ υψηλό εκλογικό κόστος γι' αυτό και πρόσθεσε ότι με βάση το εκλογικό αποτέλεσμα ο ίδιος είχε πει ότι πρέπει να μετέχουν η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ.

Παράλληλα, τόνισε ότι η άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να μετάσχει σε κυβέρνηση δεν θα έπρεπε να εμποδίζει τη συμμετοχή του στην εθνική διαπραγματευτική ομάδα. «Δυστυχώς όμως το αρνήθηκε και αυτό», είπε και τόνισε πως ωστόσο η πρόσκληση του ΠΑΣΟΚ θα είναι πάντα ανοικτή «γιατί αυτό επιβάλει το εθνικό συμφέρον, γιατί συνιστά εθνική υποχρέωση όλων των κομμάτων και της αντιπολίτευσης».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ