Economist: Η ελληνική οικονομία ίσως «πονά» για πολλά χρόνια ακόμη - iefimerida.gr

Economist: Η ελληνική οικονομία ίσως «πονά» για πολλά χρόνια ακόμη

Economist: Η ελληνική οικονομία ίσως «πονά» για πολλά χρόνια ακόμη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με μία αρνητική ανταπόκριση για την Ελλάδα και την Ευρωζώνη, επανέρχεται το βρετανικό περιοδικό περιοδικό Economist, το οποίο μετέδωσε πως στην Ελλάδα θα υπάρχει μικρή χαλάρωση αλλά και πολύς πόνος.

Ο Έντουαρντ Καρ, δημοσιογράφος οικονομικών για το εξωτερικό, στο web tv μαζί με τον συντάκτη ευρωπαϊκών θεμάτων Τζων Πιτ, συζητούν για την Ελλάδα λίγες ημέρες μετά τις εκλογές στην χώρα μας.

Όπως μεταδίδουν οι δύο δημοσιογράφοι, είναι προφανές πως θα σχηματιστεί κυβέρνηση, συμπληρώνοντας ωστόσο πως αυτό θα γίνει σε μία χώρα η οποία δεν είναι συνηθισμένη σε κυβερνήσεις συνεργασίας. Η κυβέρνηση αυτή σημειώνεται θα είναι αδύναμη έχοντας μία ισχυρή αντιπολίτευση από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο πέραν της πολιτικής αστάθειας, η χώρα μας έχει να αντιμετωπίσει σύμφωνα με τους δύο δημοσιογράφους και οικονομικά προβλήματα, όπως το να βρει χρήματα να πληρώσει τις υποχρεώσεις της, να φτιάξει την οικονομία της, να κάνει ανάπτυξη κλπ..

Απαντώντας στην ερώτηση «θα μπορούσε άραγε η Ευρώπη να «λασκάρει» λίγο την στάση της απέναντι στην Ελλάδα;», οι ρεπόρτερ του Economist, λένε ναι με επιφυλάξεις. Αυτό είναι γιατί, η Ευρώπη προειδοποίησε ότι αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα υπάρξει περαιτέρω βοήθεια, τώρα με την Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ αναγκαστικά –ειδικά οι Γερμανοί- θα αναγκαστεί να είναι λίγο πιο ελαστική, ειδικά με τους χρόνους του προγράμματος.

Το θέμα είναι, σημειώνει ο Τζων Πιτ , ότι η Γερμανία έχει ξεκαθαρίσει πως υπάρχει πολύ λίγος χώρος για μανούβρες και αλλαγές στο πρόγραμμα διάσωσης και αυτό φυσικά σημαίνει ότι θα παραμένουν τα προβλήματα της ελληνικής κατάστασης και θα βλέπουμε «πόνο» για μήνες και μάλλον χρόνια ακόμα.

Οι δύο ανταποκριτές λένε επίσης πως οι Έλληνες εύχονται το ακατόρθωτο, δηλαδή να παραμείνουν στην Ευρωζώνη χωρίς όμως να τηρηθούν τα μέτρα λιτότητας που επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Γίνεται λόγος για ελάχιστες διευκολύνσεις οι οποίες θα έχουν να κάνουν μόνο προς τα χρονικά περιθώρια, οπότε αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα πιθανώς σε μερικούς μήνες να βρεθεί και πάλι σε θέση όπου αδυνατεί να πληρώσει τα χρέη, οι αγορές και πάλι θα ρωτούν αν μπορεί η Ελλάδα να παραμείνει μόνιμα στο ευρώ και άρα η κυβέρνηση θα είναι πιο αδύναμη και πιθανώς να ξανασυζητηθούν εκλογές.

Αυτές οι εκλογές σύμφωνα με τον Economist, ήταν απλά σαν να «κλωτσάς το τενεκεδάκι λίγο πιο μπροστά αλλά θα το ξανασυναντήσεις σύντομα»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ