Πρίγκιπας Γουίλιαμ, ο προστάτης των ρινόκερων - iefimerida.gr

Πρίγκιπας Γουίλιαμ, ο προστάτης των ρινόκερων

Πρίγκιπας Γουίλιαμ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Έκκληση για να σταματήσει άμεσα η λαθροθηρία που στοιχίζει τη ζωή σε πολλούς ρινόκερους, οι οποίοι σφαγιάζονται για να πωλούνται στη μαύρη αγορά τα κέρατα τους, απηύθυνε ο πρίγκιπας Ουίλιαμ σε συνέντευξή του στο BBC.

Ο πρίγκιπας, ο οποίος υποστηρίζει το ίδρυμα προστασίας των ρινόκερων «Tusk Trust», επισκεπτόταν μια προστατευμένη περιοχή στο Κεντ, όπου τρεις νεαρής ηλικίας μαύροι ρινόκεροι εκτράφηκαν, προκειμένου να επανενταχθούν σε φυσικό περιβάλλον στην Τανζανία.

«Μαζί με τους ελέφαντες, οι ρινόκεροι είναι τα μεγαλύτερα θύματα λαθροθηρίας», τόνισε ο Ουίλιαμ, υπενθυμίζοντας ότι 245 μαύροι ρινόκεροι έχουν ήδη σκοτωθεί φέτος.

Εκτιμάται σε 4.800 ο αριθμός των μαύρων ρινόκερων που επιβιώνουν στην Αφρική και σε 20.000 των λευκών ρινόκερων. Ο πρίγκιπας δήλωσε οργισμένος με όσους κυνηγούν τα ζώα αυτά προκειμένου να πωλούν ελεφαντοστό ή κέρατα. Κάλεσε ακόμη όσους αγοράζουν αντικείμενα, από τα δολοφονημένα ζώα, για να διακοσμούν το τζάκι τους να αναλογιστούν τις συνέπειες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ