Βλέπουν Παλαιοκώστα στα χτυπήματα με καλάσνικοφ σε Σέρρες-Καβάλα - iefimerida.gr

Βλέπουν Παλαιοκώστα στα χτυπήματα με καλάσνικοφ σε Σέρρες-Καβάλα

Βλέπουν Παλαιοκώστα πίσω από τα χτυπήματα με καλάσνικοφ σε Σέρρες και Καβάλα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο τρόπος με τον οποίο έδρασαν οι ληστές στα δύο χτυπήματα τραπεζών σε Σέρρες και Καβάλα, αλλά και ο βαρύς οπλισμός τον οποίο και χρησιμοποίησαν οδήγησαν τους αστυνομικούς σε σκέψεις πως πίσω από τα χτυπήματα μπορεί να βρίσκεται ο φυγάς Βασίλης Παλαιοκώστας.

Υπενθυμίζεται πως χθες το πρωί στον Ροδολίβο Σερρών λίγο μετά τις 8 χθες το πρωί, τρία άτομα που φορούσαν στρατιωτικές φόρμες, αλεξίσφαιρα γιλέκα και κουκούλες κι έσπασαν με βαριοπούλα την πρόσοψη υποκαταστήματος της Αγροτικής τράπεζας και προσπάθησαν να διαρρήξουν το χρηματοκιβώτιο και το ΑΤΜ. Τελικά δεν κατάφεραν τίποτα από τα δύο και στη συνέχεια διέφυγαν με ένα μαύρο τζιπ, ιδίου χρώματος και ίδιας μάρκας με αυτό που είχε εντοπιστεί παλαιότερα ο Βασίλης Παλαιοκώστας.

Την ίδια ώρα ένας τέταρτος συνεργός τους κατευθύνθηκε έξω από το τοπικό αστυνομικό τμήμα του χωριού σε απόσταση 400 μέτρων κι άρχισε να πυροβολεί με Καλάσνικοφ εναντίον του περιπολικού που ήταν σταθμευμένο στο προαύλιο. Αστυνομικοί ανταπέδωσαν τα πυρά από τον πρώτο όροφο του κτιρίου, ωστόσο ο ένοπλος κουκουλοφόρος διέφυγε με μοτοσικλέτα. Φεύγοντας πέταξαν ένα καπνογόνο στο προαύλιο του τμήματος.

Δεν πέρασε καλά καλά μιάμιση ώρα από το χτύπημα στις Σέρρες και δύο από τα μέλη ένοπλοι εισέβαλαν στο υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας στην Κεραμωτή Καβάλας. Αφού έσπασαν την πρόσοψη ζήτησαν από τη διευθύντρια να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο και κατάφεραν να αρπάξουν 250.000 ευρώ. Φεύγοντας πυροβόλησαν στον αέρα για εκφοβισμό και εξαφανίστηκαν. Λίγη ώρα αργότερα, περιπολικό του Αστυνομικού Τμήματος Χρυσούπολης εντόπισε το κλεμμένο μαύρο τζιπ έξω από την Καβάλα, αλλά μόλις οι αστυνομικοί προσπάθησαν να τους καταδιώξουν, δύο κουκουλοφόροι κατέβηκαν από το αυτοκίνητο και άρχισαν να γαζώνουν με καλάσνικοφ το περιπολικό και τελικά διέφυγαν.

Τα χαρακτηριστικά των χτυπημάτων, αλλά και το όχημα διαφυγής μπορεί να φωτογραφίζουν τον Βασίλη Παλαιοκώστα, ωστόσο επισήμως από την ΕΛ.ΑΣ διαψεύδουν κάτι τέτοιο. Μάλιστα όπως ανέφερε στα Νέα αξιωματικός της Αστυνομίας «ο Παλαιοκώστας δεν θα πραγματοποιούσε μία τόσο ριψοκίνδυνη ενέργεια».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ