Spiegel: Η πολιτική της Μέρκελ είναι καταστροφική για την Ευρώπη - iefimerida.gr

Spiegel: Η πολιτική της Μέρκελ είναι καταστροφική για την Ευρώπη

Spiegel: Η πολιτική της Μέρκελ είναι καταστροφική για την Ευρώπη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επίθεση κατά της τακτικής της καγκελαρίου της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, εξαπολύει το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel», το οποίο δεν διστάζει να παρομοιάσει την σημερική Ευρώπη με την Δημοκρατία της Βαϊμάρης.

«Η Μέρκελ και η εφημερίδα Bild καλλιεργούν ένα κλίμα στον μέσο Γερμανό πως πρέπει να πάρει πίσω τα χρήματά του. Πρώτον αυτό είναι λάθος και δεύτερον διακυβεύονται πολλά περισσότερα. Αν οι Γερμανοί στρέψουν την πλάτη τους στην Ευρώπη απειλείται η Δημοκρατία» γράφει χαρακτηριστικά ο Γερμανός δημοσιογράφος Γιάκομπ Αουγκστέιν.

«Ένας οδηγός οδηγεί στην εθνική οδό και ακούει στο ραδιόφωνο πως κάποιος οδηγεί αντίθετα στο ρεύμα. Τότε αυτός αναφωνεί «Τί ένας; αυτοί είναι δεκάδες» Η Μέρκελ είναι αυτός ο οδηγός. Και η πολιτική της, το αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας».

Στο άρθρο του στο «Der Spiegel» ο δημοσιογράφος τονίζει πως είναι αυτή που καλλιεργεί τα αντιευρωπαϊκά αισθήματα στον μέσο Γερμανό, κάνοντάς τον να πιστέψει πως η Ευρώπη είναι κάτι που δεν αφορά στην Γερμανία.

«Το επιχείρημα που αναφέρεται στα λεφτά των Γερμανών είναι ένα κακό επιχείρημα. Τόσο η Μέρκελ όσο και η Bild πιστεύουν πως μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε έναν ευρωπαϊκό και έναν γερμανικό τρόπο. Δεν υπάρχει όμως γερμανικός τρόπος. Αν καταρρεύσει το ευρώ, ακόμα και η Συνθήκη Σένγκεν, τι ακριβώς θα κάνει με τα 60 χαμένα χρόνια ευρωπαϊκής ενοποίησης; Μήπως σκοπεύει να εστιάσει στην Κίνα»; Αναρωτιέται ο Γερμανός δημοσιογράφος

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ