Έληξε η προεδρική ασυλία του Σαρκοζί και άρχισαν οι μηνύσεις - iefimerida.gr

Έληξε η προεδρική ασυλία του Σαρκοζί και άρχισαν οι μηνύσεις

Έληξε η προεδρική ασυλία του Σαρκοζί και αρχίσαν οι μηνύσεις
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πέρασε μόλις ένας μήνας απο τότε που παρέδωσε τον προεδρικό θώκο ο Νικολά Σαρκοζί και ήδη ήρθε αντιμέτωπος με την πρώτη μήνυση, καθώς δύο οικογένειες θυμάτων μιας επίθεσης στο Καράτσι τον κατηγορούν ότι παραβίασε το απόρρητο της έρευνας για την υπόθεση αυτή.

Η επίθεση της 8ης Μαΐου 2002 που έγινε στο Καράτσι είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 11 εργαζομένων της Διεύθυνσης Ναυπηγείων (DCN).

Η μήνυση, κατατέθηκε από δύο οικογένειες θυμάτων της επίθεσης και καταγγέλλει τη φρασεολογία που χρησιμοποιήθηκε από την προεδρία της Δημοκρατίας σε μια ανακοίνωση στις 22 Σεπτεμβρίου 2011 σχετικά με την έρευνα της οικονομικής πτυχής της υπόθεσης της επίθεσης στο Καράτσι.

Μετά την επίθεση είχαν απαγγελθεί κατηγορίες σε σε βάρος δύο στενών συνεργατών του αρχηγού του κράτους, των Τιερί Γκομπέρ και Νικολά Μπαζίρ και η προεδρία της Δημοκρατίας, στην ανακοίνωσή της διαβεβαίωνε ότι «σχετικά με τη λεγόμενη υπόθεση του Καράτσι, το όνομα του αρχηγού του κράτους δεν υπάρχει σε κανένα από τα στοιχεία του φακέλλου».

Στην προσφυγή τους, οι δύο οικογένειες εκτιμούν πως, δίνοντας στη δημοσιότητα αυτή την ανακοίνωση, ο Νικολά Σαρκοζί παραβίασε απροκάλυπτα την ανεξαρτησία της δικαστικής εξουσίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ