O Πολύδωρας παρέδωσε στον Παπούλια τα αποτελέσματα των εκλογών

Ο Βύρων Πολύδωρας έγινε δεκτός από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλία και του παρέδωσε τα επίσημα αποτελέσματα των εκλογών τις 17ης Ιουνίου. Ο κ.Παπούλιας υποδέχθηκε τον απερχόμενο πρόεδρο της Βουλής με τη φράση «δεν υπάρχει μακάρι αλλά είναι κατηγορική προσταγή πλέον».

Ο κ.Πολύδωρας είχε πει «μακάρι να σχηματισθεί κυβέρνηση το συντομότερο δυνατόν» είπε ο κ. Πολύδωρας και πρόσθεσε ότι οι εκλογές διεξήχθησαν με άψογο τρόπο.

Ο κ. Πολύδωρας παρέδωσε στον Κάρολο Παπούλια το επίσημο πρακτικό των αποτελεσμάτων που του είχε δώσει νωρίτερα ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών Αντώνης Μανιτάκης.

Πριν από τη συνάντησή του με τον πρόεδρο Βουλής, ο Κάρολος Παπούλιας είχε ολιγόλεπτη συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών Πέτρο Μολυβιάτη.

Στη συνέχεια ο Κάρολος Παπούλιας έκανε δεκτό τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμμένο, ο οποίος θα υποβάλλει την παραίτηση της κυβέρνησης και τη δική του και στις 12.30 θα καλέσει τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά για να του δώσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

Φωτογραφία: Eurokinissi

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ