Νέα διεθνής διάκριση για το Γιώργο Λάνθιμο - iefimerida.gr

Νέα διεθνής διάκριση για το Γιώργο Λάνθιμο

Νέα διεθνής διάκριση για το Γιώργο Λάνθιμο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Άλλη μια διάκριση για την τελευταία του δουλειά, την ταινία «Άλπεις», απέσπασε ο σκηνοθέτης Γιώργος Λάνθιμος, ο οποίος έγινε γνωστός στους σινεφίλ παγκοσμίως το 2009, όταν διακρίθηκε στις Κάννες με την ταινία «Κυνόδοντας».

Μετά το βραβείο Σεναρίου στο Φεστιβάλ Βενετίας, οι «Άλπεις» απέσπασαν το βραβείο καλύτερης ταινίας στο Φεστιβάλ του Σίδνεϊ, αποδεικνύοντας ότι η περίπτωση Λάνθιμου δεν είναι άλλη μία κινηματογραφική φούσκα.

Η πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του Φεστιβάλ, Ρέιτσελ Γουορντ, μετά τη βράβευση, δήλωσε για την ταινία: «Μπορεί η ελληνική οικονομία να διαλύεται, αλλά οι κινηματογραφιστές και οι αθλητές της χώρας κάνουν ό,τι μπορούν για της φτιάξουν τη διάθεση. Αποτελούν οξυδερκές, μοναδικά συγκινητικό σινεμά από μια σημαντική νέα φωνή του ελληνικού κινηματογράφου».

Από την πλευρά του, ο σκηνοθέτης ανέφερε: «Ποτέ δεν περίμενα ότι σήμερα θα ξυπνούσα μ' ένα τόσο ευχάριστο τηλεφώνημα. Είμαστε όλοι τρομερά χαρούμενοι».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ