Aνακούφιση στις ασιατικές αγορές για το αποτέλεσμα των εκλογών - iefimerida.gr

Aνακούφιση στις ασιατικές αγορές για το αποτέλεσμα των εκλογών

Aνακούφιση στις ασιατικές αγορές για το αποτέλεσμα των εκλογών
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με ανακούφιση υποδέχθηκαν το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών οι διεθνείς αγορές, με το ευρώ να εκτινάσσεται σε υψηλό τριών και πλέον εβδομάδων και τις ασιατικές αγορές να ενισχύονται στην έναρξη των συνεδριάσεων.

Εξαιρετικά θετικά υποδέχονται οι ασιατικές αγορές το αποτέλεσμα των ελληνικών βουλευτικών εκλογών, με τον δείκτη Nikkei στο Τόκιο να καταγράφει κέρδη της τάξης του 1,8% και τον περιφερειακό δείκτη MSCI για την περιοχή Ασίας - Ειρηνικού (εκτός Ιαπωνίας) να ενισχύεται κατά 1,7%.

Την ίδια ώρα το ευρώ ενισχύεται έναντι του γεν στα 100,28 από 99,53 την Παρασκευή.

Το ευρώ διαπραγματευόταν στις 02:30 το πρωί της Δευτέρας στα 1,2713 δολάρια, ενώ με το άνοιγμα του trading στις αγορές Ασίας και Ειρηνικού είχε φτάσει και στα 1,2740 δολάρια, έναντι κλεισίματος της Παρασκευής στη Νέα Υόρκη στα 1,2655 δολάρια.

Σύμφωνα με οικονομικούς αναλυτές η ανάκαμψη του ευρώ στην Ασία οφείλεται στο αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών και την επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας αφού έτσι εξασφαλίζεται όπως εκτιμούν η παραμονή της Ελλάδας στο κοινό νόμισμα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ