Ο διπολισμός εξανέμισε τα ποσοστά των «μικρών» - Στο 6% από 19% οι «εκτός Βουλής» - iefimerida.gr

Ο διπολισμός εξανέμισε τα ποσοστά των «μικρών» - Στο 6% από 19% οι «εκτός Βουλής»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πραγματική ... καταβαράθρωση υπέστησαν τα κόμματα και οι πολιτικοί σχηματισμοί που έμειναν εκτός Βουλής, καθώς από το 19%, το οποίο είχαν συγκεντρώσει αθροιστικά τον Μάϊο, έπεσαν στο 6%. Ο διπολισμός ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ χωρίς υπερβολή ... «ρούφηξε» τους ψηφοφόρους των μικρών κομμάτων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι κόμματα τα οποία στις 6 Μαϊου είχαν πλησιάσει πολύ τον «πήχη» του 3%, δηλαδή του ποσοστού που εξασφαλίζει την είσοδο στη Βουλή, το βράδυ της περασμένης Κυριακής είδαν τη δύναμή τους να υπολείπεται του 2% ή ακόμη και του 1%!

Οι Οικολόγοι – Πράσινοι και ο ΛΑΟΣ τον Μάϊο είχαν λάβει 2,93% και 2,90% αντιστοίχως. Τώρα βρέθηκαν, οι μεν Οικολόγοι – Πράσινοι στο 0,88%, το δε κόμμα του Γιώργου Καρατζαφέρη στο 1,58%.

Είναι προφανές πως ο ΣΥΡΙΖΑ «άλωσε» την εκλογική βάση των Οικολόγων, καθώς και ότι ο ΛΑΟΣ απώλεσε ψήφους που μετακινήθηκαν μαζικά προς τη Νέα Δημοκρατία. Ενδεχομένως να σημειώθηκαν εκροές και προς τη «Χρυσή Αυγή».

Η ΝΔ βεβαίως «σάρωσε» και το φάσμα των «φιλελεύθερων», πέραν φυσικά της Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία επέστρεψε στα ... παλιά λημέρια.

Η συμμαχία του Θάνου Τζήμερου και του Στέφανου Μάνου συγκέντρωσε 1,59%, ποσοστό μικρότερο από εκείνο που είχε λάβει τον Μάϊο μόνη της η «Δράση» (1,80%). Η επίδοση του κόμματος «Δημιουργία Ξανά» του κ. Τζήμερου τότε ήταν 2,15%. Εν ολίγοις οι κύριοι Τζήμερος και Μάνος έλαβαν ενωμένοι ποσοστό μικρότερο του μισού, εκείνου που είχαν αποσπάσει τον Μάϊο.

Τέλος, το ρεύμα του ΣΥΡΙΖΑ «σκόρπισε» και το ποσοστό της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η οποία από το 1,19% του Μαϊου βρέθηκε στο 0,33%.

Εν ολίγοις, για τους «μικρούς» ολόκληρου του πολιτικού φάσματος η νύχτα της 17ης Ιουνίου ήταν μια εκλογική Νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ