Ξεκινούν οι διεργασίες για τη νέα κυβέρνηση - iefimerida.gr

Ξεκινούν οι διεργασίες για τη νέα κυβέρνηση

Ξεκινούν οι διεργασίες για τη νέα κυβέρνηση
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σήμερα το πρωί πρώτος θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρόεδρος της Βουλής. Στις 11:30 ο Βύρων Πολύδωρας θα ανακοινώσει στον Κάρολο Παπούλια τα επίσημα αποτελέσματα των εκλογών.

Αμέσως μετά ο Αντώνης Σαμαράς θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προκειμένου να παραλάβει την διερευνητική εντολή. Στην συνέχεια ο Πρόεδρος της ΝΔ θα πάει στο γραφείο του στην βουλή και θα αρχίσει τις συναντήσεις του με τους πολιτικούς αρχηγούς

Στόχος του Αντώνη Σαμαρά, όπως ξεκαθάρισε χτες στο διάγγελμά του μετά τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας, είναι ως την Τετάρτη να έχει σχηματιστεί κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας. Γι αυτό μέσα στην ημέρα θα συναντηθεί με τους πολιτικούς αρχηγούς προκειμένου να διερευνήσει τις προθέσεις τους με στόχο να δημιουργηθεί άμεσα κυβέρνηση συνεργασίας.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ έχει ξεκαθαρίσει από την πρώτη στιγμή ότι θα συνεργαστεί με όλα τα κόμματα τα οποία επιθυμούν τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό και την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη. «Προσκαλούμε όλες εκείνες τις πολιτικές δυνάμεις, που συμμερίζονται αυτούς τους στόχους, να συμμετάσχουν σε μια Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας. Δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο. Ούτε περιθώρια για μικροκομματικά παιχνίδια. Η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί. Η Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας οφείλει να φέρει την ανάπτυξη στην οικονομία και τη βεβαιότητα στους Έλληνες ότι τα χειρότερα πέρασαν»ανέφερε ο Αντώνης Σαμαράς στην πρώτη του δήλωση μετά την ανακοίνωση του εκλογικού αποτελέσματος.

Με δεδομένο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε από την πρώτη στιγμή ότι δεν θα συνεργαστεί με την ΝΔ, ο Αντώνης Σαμαράς θα απευθυνθεί στο ΠΑΣΟΚ, την ΔΗΜΑΡ και τους Ανεξάρτητους Έλληνες – αν και με τον Πάνο Καμμένο είναι ελάχιστα τα περιθώρια κυβερνητικής συνεργασίας, όπως πιστοποιείται και από τις δυο πλευρές.

«Θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια. Η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί και θα κυβερνηθεί» είπε κατηγορηματικά ο Αντώνης Σαμαράς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ