Μπόφινγκερ: Για την κρίση, ευθύνονται οι λανθασμένες συνταγές του Μνημονίου - iefimerida.gr

Μπόφινγκερ: Για την κρίση, ευθύνονται οι λανθασμένες συνταγές του Μνημονίου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την παραδοχή ότι η εντεινόμενη ύφεση που βιώνει η Ελλάδα την οδηγεί στην καταστροφή και ότι αυτή δεν οφείλεται μόνο στις αδυναμίες της ίδιας της χώρας αλλά και στην αστοχία της συνταγής της Τρόικα κάνει ο Πέτερ Μπόφινγκερ ένας εκ των «σοφών» που συμβουλεύουν την Άνγκελα Μέρκελ για τα οικονομικά.

Μιλώντας στο Βήμα της Κυριακής, ο γερμανός οικονομολόγος λέει ρητά ότι «τα μέτρα λιτότητας που προβλέπονται για τον επόμενο χρόνο θα έπρεπε λόγω της άσχημης οικονομικής κατάστασης να αναβληθούν επί μέρους για ένα διάστημα». Τονίζει ότι «σε οικονομίες που περνούν ύφεση δεν πρέπει να εφαρμόζονται μέτρα λιτότητας» επισημαίνοντας ότι και οι Βρυξέλλες είναι ανοικτές πλέον στην χρονική επιμήκυνση του ελληνικό Προγράμματος Σταθεροποίησης,

Στο ερώτημα αν πρέπει να αλλάξει και η βάση του Μνημονίου, ο Πέτερ Μπόφινγκερ σημειώνει ότι το ελληνικό Πρόγραμμα ήταν υπεραισιόδοξο για την ανάπτυξη στην Ελλάδα και απαντά ότι θα πρέπει να επανεξεταστεί και η βάση του Μνημονίου και να προσαρμοστεί στη νέα μακροοικονομική πραγματικότητα.

Ο σύμβουλος της κυρίας Μέρκελ υποστηρίζει ότι «η Ελλάδα πρέπει να σωθεί», με παρέμβαση των Βρυξελλών που «δεν μπορούν πλέον να σφυρίζουν αδιάφορα βλέποντάς την να γλιστρά στην αναρχία και την καταστροφή». Υπογραμμίζει δε ότι η κρίση στην Ισπανία και την Ιταλία δείχνει ότι «η Ελλάδα δεν είναι μοναδική υπεύθυνη για την κρίση». Ποιος είναι υπεύθυνος; «Κυρίως οι λανθασμένες συνταγές για την θεραπεία της» απαντά.

Τέλος, ο κ. Μπόφινγκερ τονίζει ότι μια Grexit, δηλαδή μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, «θα ήταν καταστροφή για όλους, για την Ελλάδα και την Ευρώπη»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ