Σφοδροί άνεμοι 8-9 μποφόρ χτυπούν τα πελάγη – Απαγορευτικό από την Ραφήνα - iefimerida.gr

Σφοδροί άνεμοι 8-9 μποφόρ χτυπούν τα πελάγη – Απαγορευτικό από την Ραφήνα

Σφοδροί άνεμοι 8-9 μποφόρ χτυπούν τα πελάγη – Απαγορευτικό από την Ραφήνα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σοβαρότατα προβλήματα έχουν προκαλέσει στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στα πελάγη με αποτέλεσμα ορισμένα πλοία να μην μπορούν να προσεγγίσουν κάποια λιμάνια. Μάλιστα στο λιμάνι της Σύρου δύο επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία συγκρούστηκαν με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές.

Την ίδια ώρα σε ισχύ είναι απαγορευτικό απόπλου από τη Ραφήνα δεν γίνονται τα δρομολόγια των πλοίων για Κυκλάδες και Μαρμάρι, ενώ από το Λαύριο για Κέα και Κύθνο.

Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα, σε ξενοδοχεία της Σύρου φιλοξενούνται με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας οι 473 επιβάτες του ταχύπλοου «Highspeed 5», που είχαν προορισμό την Τήνο, το οποίο λόγω των ισχυρών ανέμων το απόγευμα παρασύρθηκε και προσέκρουσε στο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Νήσος Χίος», με αποτέλεσμα να προκληθούν μικρές υλικές ζημιές.

Να σημειωθεί ότι το μεσημέρι το «Νήσος Χίος» οδηγήθηκε στο λιμάνι της Σύρου καθώς στην προσπάθειά του να δέσει στην Τήνο, προερχόμενο απο Μυτιλήνη για Πειραιά, προσέκρουσε εξαιτίας των ισχυρών ανέμων, στον εξωτερικό λιμενοβραχιόνα, με αποτέλεσμα να υποστεί ζημιές και να σημειωθεί μικρή και ελεγχόμενη εισροή υδάτων, σύμφωνα με τον καπετάνιο.

Στο «Νήσος Χίος» επέβαιναν 1183 επιβάτες, εκ των οποίων οι 473 θα προωθούνταν για την Τήνο με το «Highspeed 5», και οι 710 για τον Πειραιά, με το «Highspeed 4».

Επίσης το επιβατηγό καταμαράν «ΣΟΥΠΕΡ ΤΖΕΤ», που εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο το μεσημέρι απο Μήλο για Φολέγανδρο - Θήρα - Αμοργό - Κουφονήσια -Νάξο - Μύκονο, δεν μπόρεσε να προσεγγίσει το λιμάνι Καταπόλων Αμοργού, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, που επικρατούσαν στην περιοχή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ