Όλι Ρεν προς τις αγορές: Δώστε ψήφο εμπιστοσύνης στην Ευρώπη - iefimerida.gr

Όλι Ρεν προς τις αγορές: Δώστε ψήφο εμπιστοσύνης στην Ευρώπη

Όλι Ρεν προς τις αγορές: Δώστε ψήφο εμπιστοσύνης στην Ευρώπη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Έκκληση προς τις αγορές να δώσουν χρόνο στην Ευρώπη για να επιτύχει την επιθυμητή δημοσιονομική και τραπεζική ενοποίηση απηύθυνε ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Όλι Ρεν.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος κατά τη διάρκεια ομιλίας που εκφώνησε στο πλαίσιο της Ετήσιας Συνδιάσκεψης Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών της τράπεζας Goldman Sachs είπε χαρακτηριστικά πως «γνωρίζω πως οι χρηματοπιστωτικές αγορές κινούνται γρήγορα. Αλλά εάν χάσουμε τους πολίτες μας χάνουμε την διαδικασία Ευρωπαϊκής ενοποίησης. Αυτό δεν μπορούμε να το αντέξουμε».

«Εάν το κατανοήσουμε αυτό, μία [...] επιβεβαίωση των βημάτων για την αναδόμηση της ΟΝΕ θα υπογραμμίσει τη σταθερότητα και την παγιότητα του ευρώ και θα βοηθήσει, ακόμα και βραχυπρόθεσμα, ώστε να ανακάμψει η εμπιστοσύνη των αγορών και των πολιτών», είπε ο Όλι Ρεν ενώ συνέχισε λέγοντας πως οι αγορές θα έπρεπε να αναλογιστούν το μέγεθος του εγχειρήματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και να δώσουν μία πρώτη ψήφο εμπιστοσύνης στις πρωτοβουλίες των Βρυξελλών.

«Πρέπει να χαρτογραφήσουμε την κατεύθυνση και τα βήματα προς μία πλήρη οικονομική ένωση προκειμένου να ολοκληρώσουμε την νομισματική ένωση», σχολίασε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στην ανάγκη να δοθεί μία σαφής εικόνα για την ολοκλήρωση του Ευρωπαϊκού οράματος.

Τέλος αναφερόμενος στα μέλη της Ευρωζώνης, ο Όλι Ρεν προειδοποίησε πως «η επίδειξη της πολιτικής δέσμευσης των κρατών μελών στο ευρώ θα είναι ένα σημείο κλειδί στην ανάκτηση της εμπιστοσύνης στην Ευρωζώνη».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ