Πικραμμένος: Το αποτέλεσμα της κάλπης ίσως κρίνει το μέλλον των επόμενων γενεών - iefimerida.gr

Πικραμμένος: Το αποτέλεσμα της κάλπης ίσως κρίνει το μέλλον των επόμενων γενεών

Πικραμμένος: Το αποτέλεσμα της κάλπης ίσως κρίνει το μέλλον των επόμενων γενεών
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνεδρίασε σήμερα για τελευταία φορά το υπουργικό συμβούλιο της υπηρεσιακής κυβέρνησης υπό τον πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμμένο, ο οποίος ζήτησε από τους υπουργούς του να ετοιμάσουν αναλυτικό απολογισμό έργου για το χώρο ευθύνης τους.

«Κάθε Υπουργός να παραδώσει στον συνάδελφο που θα τον διαδεχθεί την προσεχή εβδομάδα έναν πλήρη ενημερωμένο φάκελο». Παράλληλα ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός τόνισε πως «το αποτέλεσμα της εκλογικής διαδικασίας μπορεί να κρίνει το μέλλον των νεότερων γενεών στην Ελλάδα».

Αναφερόμενος στο έργο της κυβέρνησης είπε «κληθήκαμε όλοι μας πριν ένα μήνα να διαχειριστούμε την πορεία της χώρας προς ένα δεύτερο εκλογικό γύρο, θα έλεγα κάτω από συνθήκες ιστορικές, συνθήκες ιδιαίτερης κοινωνικής, πολιτικής αλλά και οικονομικής έντασης. Σε μια εκλογική διαδικασία που δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι το αποτέλεσμά της μπορεί να κρίνει το μέλλον των νεότερων γενιών στην Ελλάδα και να επηρεάσει σημαντικά τις εξελίξεις στην Ευρώπη».

Τέλος αναφέρθηκε στα κρίσιμα ζητήματα που παρά τον υπηρεσιακό της χαρακτήρα κλήθηκε να χειριστεί η κυβέρνησή του:

  • Μια δύσκολη Σύνοδο Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών με τα βλέμματα όλων στραμμένα πάνω στην Ελλάδα και να θέσουμε το μείζον ζήτημα της ανάπτυξης
  • Την εξεταστική περίοδο για δεκάδες χιλιάδες μαθητές
  • Μια σοβούσα κρίση στο χώρο της υγείας και του φαρμάκου που θα μπορούσε να εξελιχθεί σε σοβαρό κίνδυνο για τη δημόσια υγεία
  • Μια διαφαινόμενη κακή –ή τουλάχιστον χειρότερη από την περσινή- σεζόν για τον ελληνικό τουρισμό
  • Μια επικίνδυνη αδράνεια σε κρίσιμους τομείς του κράτους όπως ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός
  • Επικίνδυνα φαινόμενα αυτοδικίας που δηλητηριάζουν το δημόσιο βίο και εντείνουν τη δυσπιστία απέναντι στις αρχές
  • Κίνδυνο black out στην αγορά ενέργειας λόγω των σημαντικών προβλημάτων ρευστότητας που αντιμετωπίζουν οι μεγάλες ενεργειακές επιχειρήσεις

Υποστήριξε δε τα εξής: «Δώσαμε το μήνυμα πως όταν θέλουμε μπορούμε να διαφυλάξουμε το κύρος της χώρας, να διασφαλίσουμε την εύρυθμη λειτουργία του κράτους, να αναζητήσουμε εναλλακτικές λύσεις σε πιεστικά προβλήματα που ταλαιπωρούν τους πολίτες και απειλούν την κοινωνική συνοχή. Ο δικός μας ρόλος τελειώνει κάπου εδώ. Η σε όλα τα επίπεδα εύρυθμη ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας την ερχόμενη Κυριακή είναι η τελευταία και σημαντικότερη δουλειά που πρέπει να φέρουμε σε πέρας»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ