Καλάσνικοφ, πιστόλια και καραμπίνες –Από τη μαύρη αγορά στα χέρια των κακοποιών - iefimerida.gr

Καλάσνικοφ, πιστόλια και καραμπίνες –Από τη μαύρη αγορά στα χέρια των κακοποιών

Καλάσνικοφ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Όπλα για όλα τα γούστα μπορεί να βρει κάποιος στη μαύρη αγορά στην Αθήνα. Από αυτόματα, ημιαυτόματα, πιστόλια, καραμπίνες, καλάσνικοφ και σκόρπιο ό,τι θελήσει ένας απλός πολίτης ή ένας αδίστακτος κακοποιός μπορεί να βρει το όπλο της αρεσκείας του αρκεί να μπορεί να πληρώσει το αντίτιμο.

Σύμφωνα με το Έθνος, τα περισσότερα όπλα έρχονται στην Ελλάδα ταχυδρομικώς ως κομμάτια ανταλλακτικών και συναρμολογούνται εδώ. Το 80% των παράνομων όπλων φτάνει στην Ελλάδα μέσω των συνόρων με την Αλβανία ή μέσω θαλάσσης από τις νότιες ακτές της Κρήτης.

Η τιμή τους κυμαίνεται από 500€ έως 5.000€, με ένα καλάσνικοφ να κοστίζει 4.000€ και ένα πιστόλι τοκάρεφ να φτάνει τα 1.000€.

Μέχρι σήμερα 3.500 πολίτες έχουν άδεια οπλοκατοχής, ωστόσο καθημερινά ο αριθμός αυτός αυξάνεται όσο τα κρούσματα εγκληματικότητας χτυπούν «κόκκινο».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ