Ρόιτερς: Σε ετοιμότητα οι τράπεζες σε όλο τον κόσμο ενόψει ελληνικών εκλογών - iefimerida.gr

Ρόιτερς: Σε ετοιμότητα οι τράπεζες σε όλο τον κόσμο ενόψει ελληνικών εκλογών

Ρόιτερς: Σε ετοιμότητα οι τράπεζες σε όλο τον κόσμο ενόψει ελληνικών εκλογών
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε ετοιμότητα βρίσκονται οι κεντρικές τράπεζες των μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου ενόψει των ελληνικών εκλογών, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

Οι κεντρικές τράπεζες όλου του κόσμου προετοιμάζονται για πιθανή οικονομική «θύελλα» ή έναν γενικευμένο πανικό, μετά τις κρίσιμες εκλογές στην Ελλάδα, με λήψη μέτρων προκειμένου να σταθεροποιηθούν οι αγορές, αναφέρει το Reuters.

Συγκεκριμένα, η Βρετανία, ανακοίνωσε ότι θα κάνει «ενέσεις» ρευστότητας στο τραπεζικό της σύστημα. Ο Καναδάς εμφανίζεται έτοιμος να δράσει, «αν η κατάσταση πάρει σοβαρή τροπή προς το χειρότερο ή αν υπάρξει εξωτερικό σοκ», σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της χώρας, Άντριου ΜακΝτάγκαλ.

Η τράπεζα της Ιαπωνίας, δεν άλλαξε την νομισματική πολιτική της τηρώντας στάση αναμονής προ των ελληνικών εκλογών.

Επίσης, αξιωματούχοι από την Κίνα και την Ινδία, ανέφεραν στο Reuters ότι οι χώρες τους επεξεργάζονται σχέδιο έκτακτης ανάγκης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ