Eπιστήμονες ισχυρίζονται οτι βρήκαν στη Βουλγαρία τα οστά του Ιωάννη του Βαπτιστή - iefimerida.gr

Eπιστήμονες ισχυρίζονται οτι βρήκαν στη Βουλγαρία τα οστά του Ιωάννη του Βαπτιστή

Eπιστήμονες ισχυρίζονται οτι βρήκαν στη Βουλγαρία τα οστά του Ιωάννη του Βαπτιστ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Eρευνητές του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, έκαναν με τη μέθοδο του Άνθρακα 14, εκ νέου χρονολόγηση στα οστά που βρέθηκαν κάτω από εκκλησία της Βουλγαρίας το 2010, καταλήγοντας στο συμπέρασμα οτι θα μπορούσαν να ανήκουν στον Ιωάννη τον Βαπτιστή.

Κάτω από την Αγία Τράπεζα βρέθηκε μια μικρή μαρμάρινη σαρκοφάγος, η οποία περιείχε ανθρώπινα οστά, μια φάλαγγα, το μπροστινό μέρος ενός κρανίου, ένα δόντι, αλλά και τρία οστά ζώων.

Η ανακάλυψη των οστών έγινε στη διάρκεια ανασκαφών το 2010 κάτω από εκκλησία στο νησί της Βουλγαρίας Σβέτι Ιβάν, που σημαίνει Αγιος Ιωάννης και τα ευρήματα χρονολογούνται από τον πρώτο αιώνα, την εποχή δηλαδή που έζησε ο Ιωάννης ο Βαπτιστής, σύμφωνα με θρησκευτικά κείμενα, επισημαίνεται σε ανακοίνωση του βρετανικού πανεπιστημίου.

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης κατάφεραν να ανασυνθέσουν τμήμα του γονιδιώματος των οστών και η ακολουθία του DNA έδειξε ότι ανήκουν σε άντρα, με γενετικά χαρακτηριστικά από τη Μέση Ανατολή, ενω δίπλα στη σαρκοφάγο, οι βούλγαροι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν ένα μικρό κουτί από ηφαιστειακή πέτρα με επιγραφή στα αρχαία ελληνικά που αναφέρεται στον Ιωάννη και την ημέρα της γιορτής του.

Από τις αναλύσεις στο κουτί προέκυψε πως πραγματικά προέρχεται από την Καππαδοκία. Οι επιστήμονες πιστεύουν πως τα οστά έφτασαν στο νησί της Βουλγαρίας από την Αντιόχεια, όπου είχε φυλαχτεί μέχρι τον 10ο αιώνα το δεξί χέρι του Ιωάννη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ