Κάλπικα νομίσματα χλευάζουν τον Σουηδό μονάρχη! - iefimerida.gr

Κάλπικα νομίσματα χλευάζουν τον Σουηδό μονάρχη!

Κάλπικα νομίσματα χλευάζουν τον Σουηδό βασιλιά!
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τουλάχιστον τρία άτομα, σε τρεις διαφορετικές πόλεις της Σουηδίας διαπίστωσαν ότι είχαν στην κατοχή τους κάλπικα κέρματα της μίας κορώνας. που... χλευάζουν το βασιλιά της Σουηδίας!

Το νόμισμα της μίας κορώνας εικονίζει το προφίλ του βασιλιά Κάρολου Γουσταύου ΙΣτ΄ και φέρει την επιγραφή «Βασιλιάς της Σουηδίας». Στα κάλπικα η επιγραφή έχει αντικατασταθεί με τη φράση «Ο πόρνος βασιλιάς μας».

Οι παραχαράκτες ήθελαν πιθανότατα να περιπαίξουν τον 66χρονο βασιλιά καθώς το 2010 είχε κυκλοφορήσει μια βιογραφία του, με τον τίτλο «Μονάρχης παρά τη θέλησή του», στην οποία ο Κάρολος Γουσταύος εμφανίζεται άπιστος και φιλήδονος.

Στο βιβλίο ο βασιλιάς κατηγορείται ότι συχνάζει σε «ύποπτα» κλαμπ και σε παρακμιακά πάρτι ενώ τη δεκαετία του '90 φέρεται να διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση με την τραγουδίστρια του συγκροτήματος Army of Lovers Καμίλα Χένεμαρκ.

Ο βασιλιάς ουδέποτε διέψευσε, ούτε φυσικά επιβεβαίωσε, αυτές τις φήμες.

«Ξαφνιάστηκα, για να το θέσω ευγενικά», είπε ένας κάτοικος του Μάλμε, στη νότια Σουηδία, ο οποίος διαπίστωσε ότι είχε στην κατοχή του ένα από τα κάλπικα νομίσματα.

Η Κάριν Μάτσον, από την Πιτεάα, στα βόρεια της χώρας, το κοίταζε και δεν το πίστευε. «Στην αρχή νόμιζα ότι δεν βλέπω καλά», δήλωσε στην τοπική εφημερίδα Piteaa-Tidningen.

Ο διευθυντής του Εθνικού Μουσείου Οικονομίας, Ίαν Βίζεν, υποστήριξε ότι ο παραχαράκτης πρέπει να ήταν ιδιαίτερα προσεκτικός αφού τα κάλπικα κέρματα μοιάζουν πάρα πολύ με τα κανονικά, τόσο που πολλοί έχουν ξεγελαστεί.

«Πρέπει να είσαι πολύ έξυπνος για να κάνεις κάτι τέτοιο (...) δεν είναι εύκολο» εξήγησε, στο σουηδικό πρακτορείο TT.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ